Sigaretten worden steeds duurder, maar roken kan je ook flink op kosten jagen bij de overlijdensrisicoverzekering.
Volledig scherm
Sigaretten worden steeds duurder, maar roken kan je ook flink op kosten jagen bij de overlijdensrisicoverzekering. © Getty Images/iStockphoto

Sigaretten zijn duur, maar ook je verzekering valt als roker duizenden euro’s hoger uit

Stoppen met roken bespaart je veel geld, dat weet iedereen. Wat niet iedereen weet is dat veel ex-rokers tot duizenden euro’s extra kunnen besparen op hun overlijdensrisicoverzekering (ORV). Als je niet meer rookt gaat je premie namelijk flink omlaag. Maar je moet je verzekeraar wél zelf vertellen dat je bent gestopt. En dat lijkt lang niet elke ex-roker te doen.

  1. Als zieke zzp’er teer je vaak in op je spaargeld: is een Broodfonds de oplossing?

    Als zieke zzp’er teer je vaak in op je spaargeld: is een Broodfonds de oplossing?

    Niet meer kunnen werken door ziekte of een ongeval. Dat is voor niemand leuk, maar vooral voor zelfstandig ondernemers is deze gedachte een nachtmerrie. Een zzp’er zonder spaargeld heeft al snel financiële problemen als zij of hij een paar weken uit de running is, langdurige arbeidsongeschiktheid is vaak rampzalig. Volgens CBS-cijfers heeft 40 procent van de zelfstandigen niets geregeld voor arbeidsongeschiktheid. Toch kan daar verandering in komen: een Broodfonds lijkt voor steeds meer zelfstandigen een betaalbare oplossing.