1. Hans (60), die met twee vuurwapens naar Iriszorg ging, leefde met een doodswens: ‘Hij wilde dat het mis was gegaan’
  PREMIUM

  Hans (60), die met twee vuurwapens naar Iriszorg ging, leefde met een doodswens: ‘Hij wilde dat het mis was gegaan’

  GROESBEEK/NIJMEGEN - Een ultieme wanhoopsdaad van een zielsongelukkige man, die al tijden een doodswens had. Zo verklaart een zus het schietincident van maandag bij Iriszorg in Nijmegen. Haar broer Hans uit Groesbeek zou bewust de confrontatie met de politie hebben gezocht. Agenten moesten meerdere schoten lossen om de man in te rekenen. ,,Hans wilde dat het mis was gegaan.”
 2. Martijn (38) overwint zijn waterangst en haalt eindelijk zijn zwemdiploma: ‘Voor een beker water rende ik al weg’
  PREMIUM

  Martijn (38) overwint zijn waterangst en haalt eindelijk zijn zwemdiplo­ma: ‘Voor een beker water rende ik al weg’

  Tiel - ,,Als baby klampte ik me toen ik in een wasteil werd gezet al stijf vast aan de rand. En als kind moesten m’n ouders me echt onder de douche slepen. Ach man, ik ben al eens door Wamel gerend omdat ik bang was voor een beker met water erin.” Het heeft 38 jaar geduurd maar Martijn van Rossum, alweer ruim twintig jaar Tielenaar, is over zijn waterangst heen en behaalde dit jaar zijn zwemdiploma’s.
 1. Metaalbewerkingsbedrijf failliet: personeel dacht dat vakantie begon, maar toen bleek dat ze geen salaris hadden gehad
  PREMIUM

  Metaalbe­wer­kings­be­drijf failliet: personeel dacht dat vakantie begon, maar toen bleek dat ze geen salaris hadden gehad

  Metaalbewerkingsbedrijf Esteq in Twello is failliet. Medewerkers zijn verrast. De oorzaak van het faillissement is vooralsnog onbekend. Esteq was een bekende partij op metaalgebied. Het bedrijf bouwde boten, leverde trapconstructies en heeft bijvoorbeeld de constructie gemaakt van de startheuvel van de BMX-baan op sportcentrum Papendal. Ook het meubilair van Fooddock Deventer en het horecapaviljoen van Meadows op het stadsstrand in Deventer komen van Esteq.