Volledig scherm
Agenten met mitrailleurs in Overasselt © Tom Hessels

Agenten met mitrailleur bewaken drugslab Overasselt tijdens ontmanteling

OVERASSELT - Specialisten van de forenische opsporing en de LFO, een team gespecialiseerd in de ontmanteling van drugslabs, zijn vrijdag volop bezig met het onderzoek naar en de ontmanteling van een ‘amfetaminefabriekje’ in Overasselt. 

Het lab is donderdag in containers aangetroffen nadat er brand was uitgebroken in een naastgelegen schuur aan de Ewijkseweg in het Gelderse dorp. Agenten met mitrailleurs bewaken het drugslab sinds de ontdekking.

Dumpingen

In de omgeving van het drugslab is tot twee keer toe drugsafval aangetroffen. Zo werden op 22 januari 2019 in de Rotsestraat, één straat verder, 25 vaten met afval van drugs aangetroffen. Op 10 oktober 2018 was het eveneens raak rondom Overasselt. Toen lekte een busje een spoor van negen kilometer aan chemische stoffen door het buitengebied. De vrachtwagen werd uiteindelijk gedumpt in de Nijmeegse wijk De Weezenhof.

De politie kon vrijdagmiddag nog niet zeggen of het drugslab verband houdt met deze twee zaken. ,,Dat maakt uiteraard deel uit van het onderzoek,” zo laat een woordvoerster van de politie weten.

Volledig scherm
Niemand komt bij het drugslab. © Tom Hessels
Volledig scherm
Agenten met mitrailleurs bewaken het drugslab in Overasselt. © Tom Hessels