Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Arnhem sluit massagesalon vanwege 'happy ending'

Beautysalon Beijing in de Steenstraat in Arnhem wordt op last van de burgemeester gesloten. De reden is dat in de massagesalon naast massages ook seksuele diensten worden aangeboden. De salon heeft hiervoor geen vergunning.

De sluiting is het gevolg van verschillende controles die het afgelopen jaar zijn uitgevoerd. Er zijn onder controles uitgevoerd door onder anderen een mystery guest. Mystery guests zijn politieambtenaren die als klant een massagesalon bezoeken, zich laten masseren en onderzoeken of de masseuse ook seksuele handelingen aanbiedt.

Seksuele diensten

In de zaak in de Steenstraat wezen de controles uit dat daar tegen betaling inderdaad seksuele diensten werden aangeboden. De salon moet dicht en kan na drie maanden een verzoek indienen tot heropening.

De gemeente Arnhem sluit meer controles in massagesalons en eventuele sluitingen niet uit. De controles dienen om misstanden in de branche te beëindigen en te voorkomen. Gedacht moet worden aan de veiligheid van de sekswerkers en het voorkomen van (arbeids)uitbuiting en mensenhandel.