Volledig scherm
In Grave waren wel vijf politiewagens betrokken bij de zoektocht. © DG

Arrestant op weg naar gevangenis ontsnapt uit politiewagen in Grave

GRAVE - Een arrestant die op weg was in een politiewagen naar de penitentiaire inrichting in Grave is maandagavond rond 17.15 uur ontsnapt. Volgens de politie wist de man tijdens zijn vervoer op de Muntlaan uit te stappen en weg te rennen.

Meteen na de ontsnapping zette de politie een zoektocht in om de man weer te pakken. Via Burgernet werd een oproep uitgedaan om uit te kijken naar een man van 1.75 meter groot met donker krullend haar. Daarbij de waarschuwing om de man niet te benaderen.

De zoektocht naar de man met diverse politiewagens en politieagenten leverde twee uur lang niets op. Rond 19.30 uur leek het erop dat de politie het zoeken staakte. Volgens een woordvoerder betreft het geen gevaarlijk persoon. De man zou niet zijn opgepakt wegens geweldsdelicten of aanverwante misdrijven.

Hoe de arrestant heeft kunnen uitstappen uit de onopvallende politiewagen is onduidelijk. Volgens de woordvoerder zou de politie niet de hele avond naar de arrestant blijven zoeken. Zeker niet als er nieuwe meldingen binnenkomen waarbij de politie nodig is. 

Volledig scherm
In Grave waren wel vijf politiewagens betrokken bij de zoektocht. © DG
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement