Volledig scherm
Kort na de botsing parkeerde de verdachte de gestolen bus in de bosjes. © Wijkagent Marcel van Mourik/Politie

Autodief rijdt in op politie bij lange achtervolging

ARNHEM/ BENEDEN-LEEUWEN - Een autodief is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden, nadat die was ingereden op een politievoertuig. Dat gebeurde bij een achtervolging vanuit Arnhem die in Beneden-Leeuwen eindigde. 

De verdachte werd aangehouden na een grootschalige zoekactie waarbij onder meer twee politiehonden en een -helikopter werden ingezet.

Autodiefstal

De politie kreeg 's nachts een melding van een diefstal van een busje in Arnhem. Een achtervolging in de richting van Beneden-Leeuwen volgde. Bij die plaats reed de verdachte met het gestolen voertuig in op een wagen van de politie. Die raakte zwaar beschadigd.

Poging tot doodslag

Kort na de botsing parkeerde de verdachte de gestolen bus in de bosjes. De persoon sloeg te voet op de vlucht en kon na een zoekactie met meerdere eenheden worden gearresteerd door de politie voor diefstal/heling en poging tot doodslag.

Zowel de gestolen auto als het beschadigde politievoertuig zijn weggesleept voor onderzoek.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nóg een bezoeker ernstig mishandeld op truckerfestival: 'We hebben ze nog niet kunnen spreken'

    Nóg een bezoeker ernstig mishandeld op truckerfes­ti­val: 'We hebben ze nog niet kunnen spreken'

    DEN BOSCH – Een festival voor truckers dat afgelopen weekend in het Gelderse Nederhemert plaatsvond, blijkt nog onrustiger verlopen dan gedacht. Uit onderzoek blijkt dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag niet één, maar twee bezoekers ernstig zijn mishandeld. Een 24-jarige man uit Den Bosch is aangehouden op verdenking van een van deze mishandelingen, zo laat de politie aan het Brabants Dagblad weten.