Drugslab ontdekt bij uitslaande brand in bedrijfswoning in Overasselt

OVERASSELT - In een schuur achter op het erf bij een autoverkoop- en paardenbedrijf aan de Ewijkseweg in Overasselt is donderdagmiddag rond half drie brand uitgebroken. Op het erf is door de politie een drugslab ontdekt. 

Omwonenden zouden knallen hebben gehoord, waarna de vlammen uit het pand sloegen. De brandweer heeft het vuur binnen korte tijd geblust en voorkomen dat naastliggende panden in brand vlogen. Niemand is gewond geraakt, dat meldt de brandweer. Ook zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Omwonenden hebben nooit iets van het drugslab gemerkt

Over de mogelijke oorzaak van de brand is nog niets bekend. Daar wordt vrijdagochtend onderzoek naar gedaan. Op dit moment wordt er door de Landelijke Facilitaire Ontmanteling (LFO) een begin gemaakt, maar eerst moet er vervuild water worden weggepompt. 

De LFO is een ondersteunende afdeling die onderzoek doet naar chemische, biologische, radiologische en nucleaire incidenten. Daarnaast geven ze veiligheidsadviezen als er een gevaarlijke stof vrij is gekomen.

Welke drugs er werden geproduceerd op het erf en in welke hoeveelheden is nog niet bekend. De politie meldt dat er geen aanhoudingen zijn gepleegd.

Volledig scherm
Politie en brandweer ter plaatsen bezig met onderzoek en de laatste bluswerkzaamheden. © Tom Hessels
Volledig scherm
Brandweermannen komen terug van de brand. © Tom Hessels
Volledig scherm
Flinke rookontwikkeling in Overasselt. © Davy Derksen/112Nieuwsgroep