Volledig scherm
Chef'Special © Janetta Verheij

Golden Earring en Chef'Special weer op hoofdpodium op Appelpop

TIEL - De eerste namen voor de 27e editie Appelpop zijn bekend: Chef’Special, Golden Earring, Wulf, Traudes en Jeangu Macrooy staan 7 en 8 september 2018 op de Waalkade in Tiel.

Normaal maakt Stichting Muziekstad Tiel, de organisator van Appelpop,  aan het begin van het nieuwe jaar meestal 1 grote act bekend, dit keer zijn dat er 5.

Golden Earring

De legendarische Haagse rockband Golden Earring stonden op 2009, 2011 en 2013 op de Waalkade.

Chef'Special

De funky pop-, rap- en reggaeformatie Chef'Special stond in 2016 al eens op het hoofdpodium. Met deze 'headliner' is de organisatie bijzonder in haar nopjes 'omdat de band de laatste twee jaar enorm is gegroeid'. In 2012 en 2014 stond de band ook op het affiche van Appelpop.  

Wulf

Singer-songwriter Wulf, onder meer bekend van de single Mind made up, gaat in september zijn Appelpop-debuut maken. 

Jeangy Macrooy

Jeangy Macrooy komt voor de tweede keer. Deze van origine Surinaamse folky soulzanger werd in 2016 door muziekmagazine OOR uitgeroepen tot Popronde's OOR Talent en mocht zodoende datzelfde jaar op Appelpop spelen.  Vorig voorjaar bracht Macrooy zijn debuutalbum High on you uit: reden voorde zanger én zijn achtkoppige band opnieuw naar Tiel te halen.

Traudes

Ook voor het eerst op Appelpop: de band Traudes, die 'Appelopppers' op een mix van hiphop, rap en electopop gaat trakteren.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement