Volledig scherm
Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

Helicon in Geldermalsen geeft leerlingen ijsvrij

GELDERMALSEN - Helicon in Geldermalsen is maandag gesloten vanwege het winterse weer. De mbo-instelling meldt dat vanwege het weeralarm alle lessen, intakes en oudergesprekken worden afgelast. Leerlingen worden geacht thuis te werken.

Er is in ieder geval geen algemeen ijsvrij bij de middelbare scholen. Wel melden scholen veel drukte met telefoontjes vanwege afmeldingen vanwege het weer of meldingen dat de leerling later is. Onder meer het Koningin Wilhelmina College in Culemborg is gewoon open. Ook Pantarijn Kesteren heeft lessen en er lijken vooralsnog niet meer afmeldingen dan anders, zegt een woordvoerder: ,,We hebben sportieve, doorgewinterde leerlingen."

Nader overleg

Op het Lek en Linge in Culemborg zijn de lessen wel doorgegaan, maar wordt overlegd over de gang van zaken de rest van de dag, wanneer nieuwe sneeuw voorspeld wordt. Dat is ook het geval bij het Lingecollege in Tiel, waar de leerlingen het eerste uur vrij hebben gekregen en vergaderd wordt over vanmiddag. Op de havo/vwo-locatie zijn de onderbouwleerlingen vandaag en morgen vrij wegens rapportvergaderingen, de bovenbouw moet wel komen wegens rekentoetsen en die zijn er op een enkeling na ook allemaal, zegt de school.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement