De leemkuil in Berg en Dal
Volledig scherm
PREMIUM
De leemkuil in Berg en Dal © Britta Johansson

Hond bijt hardloopster in losloopgebied, baasjes zijn hun huisdier niet de baas: ‘Durf er niet meer te hardlopen’

BERG EN DAL/NIJMEGEN - Wat een gezellige ochtend hardlopen met haar man moest worden, eindigde voor de Nijmeegse Inge Mutsaers in een nare ervaring: bij het wandelgebied de Leemkuil werd ze door een hond in haar kuit gebeten. Het is tekenend voor de situatie in het grote natuurgebied, zegt ook buurtbewoner Els de Bakker.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Tienduizenden dieren van bedrijf uit Hedel geruimd en de teller in Nederland blijft maar doorlopen: ‘Dit gun je niemand’
  PREMIUM

  Tienduizen­den dieren van bedrijf uit Hedel geruimd en de teller in Nederland blijft maar doorlopen: ‘Dit gun je niemand’

  HEDEL - Op een kalkoenenhouderij in Hedel worden vrijdag 64.500 dieren afgevoerd na het aantreffen van vogelgriep. Het totaal aantal kippen, kuikens, kalkoenen en eenden dat sinds oktober in Nederland is geruimd komt daarmee op ruim 1.750.000, verspreid over 35 locaties. Die teller loopt door; het virus laat zich niet beteugelen. ,,Vaccineren zou een belangrijke stap vooruit zijn.”