Joris Gerritsen is de nieuwe hoofdredacteur van De Gelderlander
Volledig scherm
Joris Gerritsen is de nieuwe hoofdredacteur van De Gelderlander © Paul Rapp

Joris Gerritsen (44) nieuwe hoofdredacteur van De Gelderlander: ‘Onbeschrijflijk grote eer’

NIJMEGEN - Joris Gerritsen (44) is met onmiddellijke ingang benoemd tot hoofdredacteur van De Gelderlander. De huidige adjunct-hoofdredacteur is de opvolger van Peter Jansen, die na veertig jaar leidinggeven in de journalistiek kiest voor een rustiger leven. 

 1. Bedrijf over mislukte mondkapjesdeal met miljoenenverlies voor ministerie: ‘Het was chaos, extremer kun je het niet bedenken’
  PREMIUM

  Bedrijf over mislukte mondkapjes­deal met miljoenen­ver­lies voor ministerie: ‘Het was chaos, extremer kun je het niet bedenken’

  WIJCHEN - Verpakkingsbedrijf Halma Solutions uit Wijchen kreeg 38 miljoen euro van het ministerie van Volksgezondheid voor mondmaskers waarvan het merendeel werd afgekeurd, blijkt uit onderzoek van Follow the Money (FTM). Klopt, zegt directeur Maarten Halma. Maar volgens hem wordt te makkelijk voorbijgegaan aan de gigantische chaos rond de handel in maskers aan het begin van de coronapandemie.
 2. Tawan zwerft al 1,5 jaar op straat en maakt video’s van zijn leven: ‘Hoe kom ik uit deze situatie?’
  PREMIUM

  Tawan zwerft al 1,5 jaar op straat en maakt video’s van zijn leven: ‘Hoe kom ik uit deze situatie?’

  NIJMEGEN - Ruim 12.000 volgers op de populaire app TikTok, video’s die honderdduizenden kijkers trekken en talloze reacties. Op het eerste gezicht lijkt Tawan een succesvolle jongeman die alles voor elkaar heeft. Maar schijn bedriegt. De twintiger zwerft al anderhalf jaar op straat, de laatste maanden voornamelijk in Nijmegen, en slaapt ’s nachts in een tentje op het strand. ,,Hoe kom ik uit deze situatie?”