Volledig scherm
© Thinkstock

Kroegbaas die bed met barmeisje (15) deelde hoort cel eisen

ARNHEM/ GROESBEEK - Het begon met wat flirten, een complimentje hier en daar. Niet veel later volgde de eerste kus, waarna de twee uiteindelijk in het najaar van 2015 samen in bed belandden. In het geheim, want de 40-jarige kroegbaas uit Groesbeek wilde niet dat de affaire met het 15-jarige barmeisje zou uitlekken.

Dat gebeurde toch, zowel het meisje als haar baas biechtten de verboden affaire uiteindelijk op. 

Hernia

Gezien de minderjarige leeftijd van het meisje heeft de Groesbeker zich schuldig gemaakt aan ontucht, aldus justitie. In de rechtbank van Arnhem eiste de officier van justitie dinsdag een celstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, tegen de man. De Groesbeker, wiens kroeg inmiddels over de kop is gegaan, liet verstek gaan. ,,Een dubbele hernia, een alcoholverslaving en diverse psychische problematiek’’,  zo verklaarde zijn raadsvrouw in de rechtszaal. ,,Hij kon het niet opbrengen om hier te komen.’’

Zijn advocate liet weten dat de twee géén geslachtsgemeenschap zouden hebben gehad: ,,De overige zaken heeft hij toegegeven.’’

Compimentjes

Het inmiddels 17-jarige meisje verklaarde in de rechtszaal 'helemaal kapot en leeg van binnen' te zijn: ,,Ik heb een heel zware tijd gehad. Het was een periode vol verdriet, angst en schuldgevoelens."

Volgens de aanklager heeft de verdachte consequent getracht het meisje te beïnvloeden: ,,Door voortdurend complimentjes te geven probeerde hij zijn doel te bereiken. Niet alleen is het leeftijdsverschil heel groot, hij was ook nog eens de baas van het meisje. Dat maakt het extra verwerpelijk."  

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement