Volledig scherm
De ME lost een waarschuwingsschot in Geldermalsen. © William Hoogteyling

Politie zet foto's relschoppers Geldermalsen online

GELDERMALSEN - De politie gaat foto's publiceren van mensen die betrokken waren bij de azc-rellen in Geldermalsen. Deze vrijdag wordt een eerste serie beelden op de website politie.nl geplaatst.

"Op deze foto's hebben we de gezichten onherkenbaar gemaakt, maar de kleding niet", zegt een woordvoerder van de politie. "We willen mensen die zichzelf herkennen de kans geven zich alsnog bij ons te melden. Gebeurt dat niet, dan gaan we de foto's op woensdag 27 januari ongecensureerd laten zien in het opsporingsprogramma Bureau GLD op Omroep Gelderland."

Mocht ook dat te weinig opleveren, dan worden de foto's dinsdag 2 februari getoond in Opsporing Verzocht op NPO1.

Relschoppers in beeld
Het rechercheteam dat na de rellen werd geformeerd, heeft inmiddels 'enkele tientallen' echte relschoppers in beeld. De politie is naar eigen zeggen geholpen door omstanders die foto's en filmpjes instuurden. "Het bestuderen van de vele beelden was een tijdrovend karwei. Maar we zijn erin geslaagd om het kaf van het koren te scheiden."

Het publiceren van de beelden van relschoppers zal in delen gaan. Intern heeft de politie de eerste foto's al gedeeld, maar dat leverde volgens de woordvoerder niks op.