Volledig scherm
Reiniging van het met drugsafval gedumpte busje in Nijmegen vanochtend. © DG

Spoor van negen kilometer drugsafval leidt naar gedumpt busje in woonwijk in Nijmegen

NIJMEGEN - Bewoners in de wijk Weezenhof in Nijmegen werden dinsdagavond opgeschrikt door een vreemde vondst. Er stond ineens een kleine vrachtwagen in de wijk met een restant aan drugsafval. Het voertuig liet ook dampen achter. Bovendien werd op wegen in de omgeving een spoor gevonden van negen kilometer aan drugsafval. 

De vrachtwagen werd rond 22.00 uur gedumpt op een parkeerplaats aan de Weezenhof. Getuigen zouden twee mannen hebben zien wegrennen. 

Brandweer en politie ging de deuren af om de omwonenden te waarschuwen voor de sporen die het busje, dat in de wijk is achtergelaten, al rijdend heeft gelekt. De brandweer was druk met het schoonmaken van het wegdek. 

Goed spoelen

Volgens de brandweer kan de bijtende stof bij aanraking een branderig gevoel geven, meldt de politie. Ook kunnen voertuigen beschadigd raken, wanneer zij door de stof hebben gereden. Het advies is daarom om goed te spoelen.

De geur die de vloeistof verspreid is niet gevaarlijk, aldus hulpdiensten. Het gaat waarschijnlijk om restafval van een drugslab, meldde de politie woensdagochtend. Er zijn vaten gevonden waar zo’n 4.500 liter afval in kan.

Politie en brandweer deden verder onderzoek naar de inhoud van het busje. De politie zoekt getuigen die het busje hebben zien rijden rond de 61ste straat van de Weezenhof. 

Volledig scherm
Het gedumpte voertuig met drugsafval in Nijmegen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink