Volledig scherm
Het peloton op de Zevenheuvelenweg. © Mariska Hofman

Zevenheuvelenloop blijft populair ondanks concurrentie trailruns

NIJMEGEN - De Zevenheuvelenloop ondervindt veel concurrentie van andere hardloopwedstrijden, zoals obstacle runs, trails en mudruns. De inschrijftermijn voor het evenement van zondag 19 november sluit deze woensdag. En iedereen die mee wil doen, kan een startbewijs bemachtigen.

In de afgelopen tien jaar was de belangstelling soms zo groot dat al weken voor de deadline de limiet werd bereikt en de inschrijving voortijdig werd gesloten. Toch blijft de herfstklassieker wel een trekker. Er hebben zich nog altijd 26.000 deelnemers ingeschreven voor de 15 kilometer op zondag 19 november. Voor de Zevenheuvelennacht een avond ervoor zijn nog eens 7.500 startbewijzen verdeeld, plus nog eens 700 kinderen voor de Kids Run.

Quote

We hebben er een premie van 50.000 euro op gezet.

Ronald Veerbeek

De organiserende stichting probeert de race aantrekkelijker te maken door op iedere kilometer een mat neer te leggen, zodat supporters precies kunnen bijhouden waar iemand is en hoe snel het gaat. Met een app zijn alle deelnemers te volgen.

Wereldrecord

Verder wordt een serieuze poging gedaan het wereldrecord te verbeteren op de 15 kilometer, dat sinds 2010 op naam staat van Leonard Komon. Die liep de Zevenheuvelenloop toen in 41.13. Joshua Cheptegei uit Oeganda, die de loop al twee keer won en zilver veroverde op de 10 kilometer bij het WK in Londen, moet het record gaan aanvallen. ,,We hebben er een premie van 50.000 euro op gezet’’, zegt organisator Ronald Veerbeek. ,,Daar gaan we waarschijnlijk een verzekering voor afsluiten. Op donderdag voor de race beslissen we of we de premie gaan betalen. Als het weer minder is, gaat het waarschijnlijk niet lukken.’’

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement