Lennart Visser (45) uit Gouda dreigt er juíst met zijn duurzame nieuwbouwhuis bekaaid vanaf te komen bij de plannen voor energiecompensatie van het kabinet, stelt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Lennart Visser (45) uit Gouda dreigt er juíst met zijn duurzame nieuwbouwhuis bekaaid vanaf te komen bij de plannen voor energiecompensatie van het kabinet, stelt hij. © Pim Mul

Lennart voelt zich bestraft voor gasloos huis: ‘Duurder uit dan mensen zonder warmtepomp’

Ben je groen bezig met je gasloze huis, word je daarvoor bestraft. Zo voelt dat tenminste voor woningeigenaren met een warmtepomp, zoals Lennart Visser (45) uit Gouda. Hij dreigt er juíst met zijn duurzame huis bekaaid af te komen in de plannen voor energiecompensatie van het kabinet.

  1. Met deze kleine aanpassing bij het avondeten kun je enorm veel geld besparen
    PREMIUM
    Wat zegt de wetenschap

    Met deze kleine aanpassing bij het avondeten kun je enorm veel geld besparen

    We moeten minder vliegen, minder vlees eten en minder autorijden om de CO2-uitstoot terug te dringen, hoor je overal. En ja, dat helpt allemaal, maar één grote vervuiler wordt vaak vergeten: voedselverspilling. ,,Ongeveer een tiende van de wereldwijde uitstoot aan broeikasgassen wordt hierdoor veroorzaakt”, zegt Erica van Herpen, universitair hoofddocent consumentengedrag aan Wageningen University.