Joris Poffers bij de buitenunit van zijn hybride warmtepomp. Door het energieprijsplafond is hij volgens de Consumentenbond goedkoper uit als hij komende winter op gas stookt. Poffers zelf heeft nog een derde optie: hij verwarmt met de houtkachel.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Poffers bij de buitenunit van zijn hybride warmtepomp. Door het energieprijsplafond is hij volgens de Consumentenbond goedkoper uit als hij komende winter op gas stookt. Poffers zelf heeft nog een derde optie: hij verwarmt met de houtkachel. © eric brinkhorst

Warmtepomp uit, cv-ketel aan is het goedkoopst komende winter: ‘Totaal onlogisch’

Het prijsplafond voor energie pakt niet goed uit voor de verduurzaming. Een warmtepomp is deze winter veel duurder in gebruik dan de cv-ketel, tonen berekeningen aan.

6 reacties

 • H Van den Boogaard

  2 weken geleden
  Energie alleen nog betaalbaar voor de rijken daar gaat het naar toe terug naar de middeleeuwen
 • A. Vrijhof

  2 weken geleden
  Hoe is het geregeld voor mensen met stadsverwarming? Die verbruiken geen gas.
 • Cisca Van der Goot

  2 weken geleden
  In 2021 is 600 miljoen extra(!) uitgetrokken voor subsidies aan duurzame auto’s, inmiddels blijkt dat benzine auto’s goedkoper zijn (ondanks benzine prijzen. Nu worden er al jaren vele miljoenen weggegooid aan subsidies voor warmtepompen en wat blijkt.. cv is goedkoper.. en we kunnen de lijst nog veel langer maken met weggegooide subsidies.. Het vertrouwen in dit kabinet is vreselijk laag, gek he?!? Als je ze in dienst van je organisatie had, zette je ze allemaal vandaag nog op straat! CvdGoot
 • van der Made

  2 weken geleden
  Absurd inderdaad, heb net mijn gasaansluiting verwijderd in verband met in gebruik name van een vol elektrische pomp. Heb mijn spaargeld daarvoor ingezet om te verduurzamen. De subsidie die ik daarvoor krijg is dan ineens teniet. Lekker hoor als nette burger verduurzamen en dan gepakt worden door de overheid die graag ziet dat het volk gaat verduurzamen. Neem aan dat hier nog wel eens goed naar gekeken gaat worden.
 • JJM Weijters

  2 weken geleden
  Bijzondere elektriciteitsprijs. Ik betaal nu meteen flexibel contract slechts 58 cent/kWh
 1. Met deze maatregelen gaat je energiegebruik in huis fors naar beneden
  PREMIUM
  vijf vragen

  Met deze maatrege­len gaat je energiege­bruik in huis fors naar beneden

  Daling van de gasprijs op komst? Daar merkt de gemiddelde Nederlander nog helemaal níets van. Nog altijd betalen huishoudens met een nieuw contract honderden euro’s per maand extra voor energie. Besparen is dus belangrijker dan ooit, zeker nu de temperaturen weer dalen. Maar hoe breng je zelf je verbruik in huis fors omlaag? En wat moet je doen als je tóch in financiële problemen komt door de hoge kosten? Vijf vragen en antwoorden.