Frank de Roo
Volledig scherm
PREMIUM
© Frank de Roo

Deze ouders liegen niet over Sinterklaas: ‘Scheelt een hoop stress’

Jonge kinderen meteen vertellen dat Sinterklaas helemaal niet bestaat. Veel ouders zouden er niet over piekeren, maar voor sommigen is het een bewuste opvoedkeuze. Zo willen ze de stress voorkomen die kinderen kunnen ervaren.

 1. Lezen maar: dit zijn de spannendste jeugdboeken van 2023
  Kinderboekenrecensie

  Lezen maar: dit zijn de spannend­ste jeugdboe­ken van 2023

  Als je broer is verongelukt maar je denkt hem toch nog te kunnen redden. Het is te lezen in een spannend boek van Mirjam Mous, met als opvallend en dubbelzinnige titel: ‘Otis’ redding’. De auteur verdiepte zich in de wereld van urban explorers, die als hobby verlaten gebouwen bezoeken om er foto’s te maken. Jeugdboekenrecensent Jaap Friso bespreekt ‘Otis’ redding’ en nog twee spannende boeken die geschikt zijn voor kinderen van twaalf jaar en ouder.
 2. Anne zit sinds 16e in de overgang: ‘Als vrouwen klagen over ongesteld zijn denk ik: had ik dat nog maar”
  PREMIUM

  Anne zit sinds 16e in de overgang: ‘Als vrouwen klagen over ongesteld zijn denk ik: had ik dat nog maar”

  Geen enkele vrouw ontkomt aan de menopauze. Maar als je er vóór je dertigste in belandt, is dat extra hard, weet Anne (24). ,,Al die opvliegers maken me niet zoveel uit. Maar dat mijn kinderwens me ontnomen is, dát vind ik vreselijk.” Een vervroegde overgang overvalt een op de honderd vrouwen, maar blijft nog vaak onder de radar. Hoogleraar Sharon Lie Fong legt uit wat er aan te doen valt.