Getest: dit is de beste 3-in-1 kinderwagen
Wat is de beste 3-in-1 kinderwagen? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
Als je een kinderwagen direct vanaf de geboorte wil gebruiken, heb je een 3-in-1 kinderwagen nodig. Je kunt op de kinderwagen een zitje, een reiswieg of een autostoeltje plaatsen. Zo kun je de wagen gebruiken tot je kindje ongeveer 4 jaar is. Zodra je kindje goed zelfstandig kan zitten, kun je een buggy gebruiken. Een buggy is lichter en compacter, maar biedt ook minder steun en comfort dan een 3-in-1 kinderwagen.
De Consumentenbond test kinderwagens en buggy’s op onder meer veiligheid, gebruiksgemak, besturen en rijden. In totaal zijn er ruim 80 kinderwagens en buggy’s getest die op dit moment redelijk tot goed verkrijgbaar zijn.
Bij de ruim 40 geteste kinderwagens binnen de categorie ‘3-in-1’ komt een kinderwagen van Nuna als beste uit de test. Een kinderwagen van Maxi-Cosi is de beste koop.
Beste uit de test: Nuna Mixx Next
Richtprijs: 850 euro
Testoordeel: 8,6
Gewicht kinderwagen: 13,1 kg
Vooruitkijkend: Ja
Achteruitkijkend: Ja
Bekijk de specificaties
Bekijk alle geteste 3-in-1 kinderwagens
Kies de beste kinderwagen voor je kind
De Nuna Mixx Next is een uitstekende kinderwagen die je wat langer kunt blijven gebruiken dan gemiddeld. Namelijk tot je kind ongeveer 22 kilo weegt (ongeveer 4 à 5 jaar oud).
De Mixx Next rijdt soepel over alle verschillende soorten ondergronden. De vering is erg goed, waardoor hij geen enkele moeite heeft met hobbels en ruw terrein. En ook het draaien en sturen gaat eenvoudig en voelt soepel. De draaicirkel is klein. En niet onbelangrijk: de kinderwagen slaagt voor alle veiligheidstests.
De wagen is op veel gebieden ook comfortabel en makkelijk in het gebruik. Je kind vastgespen werkt eenvoudig en je kunt alle riempjes makkelijk verstellen. Het zitje heeft voldoende voering, waardoor het comfortabel aanvoelt voor je kind. De duwstang is instelbaar en ook geschikt voor langere mensen. Wel kan de minimale lengte nog wat aan de hoge kant zijn voor kleinere mensen.
Hij heeft maar enkele minpuntjes. De wagen is met 13 kilo wat zwaar en neemt ingeklapt aardig wat ruimte in. Uitklappen gaat stroef en kost best wat kracht. En als laatste is het zitje voor kinderen tot 1 jaar net iets te lang en zit de voetensteun iets te laag.
Beste koop: Maxi-Cosi Adorra 2.0
Prijs: 449 euro
Testoordeel: 8,2
Gewicht kinderwagen: 12 kg
Vooruitkijkend: Ja
Achteruitkijkend: Ja
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste 3-in-1 kinderwagens
Kies de beste kinderwagen voor je kind
De Maxi-Cosi Andorra 2.0 heeft op dit moment de beste prijs-kwaliteitverhouding. Net als de Nuna is hij te gebruiken tot je kind ongeveer 22 kilo weegt. Wat opvalt is dat het zitje extra hoog zit, waardoor je minder hoeft te bukken.
Het is een prima kinderwagen die prettig rijdt en stuurt. Hij haalt het niet bij de Nuna, maar desondanks rijdt hij makkelijk en soepel over alle verschillende soorten ondergronden. Hij is ook prettig in het gebruik. Inklappen en uitklappen gaat eenvoudig en ook het verstellen van de gordels werkt makkelijk.
Net als de Nuna heeft deze Maxi-Cosi maar weinig minpunten. Het zitje is wat te groot voor kinderen tot 1 jaar. De kinderwagen is wat te zwaar en omvangrijk om prettig in het openbaar vervoer te gebruiken. En de duwstang kun je uitschuiven tot maximaal 105 cm. Dat is wat te kort als je zelf wat langer bent.
Verantwoording
In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.
De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.
Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel, dat goed verkrijgbaar is. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
De genoemde prijs van een product is de laagste winkelprijs van dit moment voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar prijzen kunnen per dag verschillen. Als er geen recente winkelprijs bekend is, wordt de richtprijs genoemd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Het droomhuis van Daan (27) bleek een complete bouwval: ‘Keurder noemde het een kaartenhuis’
Huizenkopers hebben vaak geen flauw benul van funderingsproblemen, bleek onlangs uit onderzoek. Niet vreemd, als er op Funda vaak niets over staat. Het overkwam Daan (27) uit Utrecht, die bijna een ‘kaartenhuis’ kocht. -
Geen huid-op-huid, verplichte keizersnee of alleen bevallen: zo ging Europa om met coronababy's
In maart 2020 zag de wereld er in een rap tempo anders uit. Door de maatregelen in de zorg werden veel mensen getroffen, onder wie zwangeren en pas bevallen vrouwen. In veel Europese landen was de last die aanstaande en nieuwe moeders hebben gedragen vanwege deze maatregelen ‘onevenredig groot’, stelt een groep onderzoekers in de geboortezorg. Nederland was daar een uitzondering op. -
Snel zwanger worden? Wat je wel (en vooral niet) moet doen
Kinderwens? Dan word je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk zwanger. Binnen één jaar zwanger raken is volgens gynaecoloog Maddy Smeets ‘snel’. Wat kun je zelf doen om het proces te versnellen? -
Mariska (31) had een stortbevalling: de baby werd na elf minuten geboren
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Mariska Maring (31) beviel tot drie keer toe razendsnel. Haar derde kindje werd na elf minuten geboren. -
Wat we kunnen leren van praten over onze stoelgang: ‘We hebben allemaal weleens diarree’
Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om over diarree te praten of om ermee naar de huisarts te gaan. Vaak is deze dunne ontlasting vrij onschuldig, maar wanneer is het slim om naar de dokter te gaan? En wat doe je als een kind diarree heeft?
-
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven? -
-
-
PREMIUM
Jeffrey rent voor zijn stilgeboren zoon: ‘Niks vergeleken met de pijn die mijn vrouw doorstond’
Nog elke dag kijkt Jeffrey Duyvestein (35) naar de zwart-wit foto in de kast: samen met zijn vrouw houdt hij Glenn, hun stilgeboren zoontje, liefdevol vast. ,,Die foto is een blijvende herinnering, zo is hij altijd bij ons.” Hij rent daarom 105 kilometer om geld op te halen voor Stichting Make a Memory. -
PREMIUM
Viertal bedankt pleegouders voor ‘liefde, vrolijkheid en positiviteit’
Vier vrienden die allemaal verder werden geholpen door een pleegouder, trekken er nu op uit om die (en andere) pleegouders te bedanken. En passant laten ze zien: jeugdzorg kan het verschil maken.