Getest: Dit is het beste autostoeltje met Isofix voor baby’s én peuters
Wat is het beste autostoeltje met Isofix-bevestiging voor baby’s en peuters? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
Binnen Nederland moeten kinderen tot 135 cm lang (ongeveer 9 jaar oud) in de auto verplicht in een autostoeltje zitten. Daarom zijn autostoeltjes er in verschillende soorten en maten. Je hebt babystoeltjes, peuterstoeltjes en kinderstoeltjes. Maar er zijn ook modellen die je langer kunt gebruiken en die bijvoorbeeld zowel voor baby’s als voor peuters zijn.
De Consumentenbond test verschillende soorten autostoeltjes op onder meer veiligheid en gebruiksgemak. De test van de Consumentenbond is uitgebreider dan de wettelijke toelatingstest. In totaal zijn er meer dan 195 autostoeltjes getest die redelijk tot goed verkrijgbaar zijn.
De categorie baby/peuterstoeltjes is een groep waarbij je het stoeltje langer kunt gebruiken. Het is zowel geschikt voor baby’s als peuters. Ze zijn geschikt voor kinderen tot zo’n 4 jaar oud. Deze stoeltjes hebben geen draagbeugel om het stoeltje met kind en al in en uit de auto te halen.
Bij de 25 geteste baby/peuterstoeltjes met Isofix-bevestiging komt een stoeltje van Joie als Beste uit de Test. Door de gunstige prijs is dit stoeltje tegelijk ook de Beste Koop. Een stoeltje van Maxi-Cosi scoort ook goed en is een interessant alternatief.
Beste uit de Test én Beste Koop: Joie i-Spin Safe
Richtprijs: 340 euro
Testoordeel: 8,0
Geschikt voor kinderen van: 40-105 cm
Bekijk de specificaties
Bekijk alle geteste baby/peuterstoeltjes met Isofix-bevestiging
Kies het beste autostoeltje voor jouw kind
De Joie valt op doordat het een stoeltje is dat je alleen achteruitkijkend kunt gebruiken. De meeste stoeltjes in deze categorie kun je zowel achteruitkijkend als vooruitkijkend gebruiken. De bescherming die het stoeltje biedt bij botsingen is zeer goed. En hij is makkelijk in het gebruik. Handig is bijvoorbeeld dat je het stoeltje zijwaarts kunt draaien, zodat je je kind er makkelijk inzet of uithaalt. Het vastgespen werkt ook eenvoudig. De stoelhoes kun je eraf halen en mag in de wasmachine. Het stoeltje zelf biedt veel comfort voor je kind. De zitpositie is goed en je kind heeft voldoende ruimte.
Er zijn ook enkele minpunten. Het stoeltje is erg zwaar en groot en neemt behoorlijk wat ruimte in beslag op de achterbank. Vastzetten in de auto gaat wat lastig. Je kind heeft wat beperkt zicht naar buiten en de ondersteuning bij de benen zou iets beter kunnen.
Alternatief: Maxi-Cosi Mica Pro Eco i-Size
Richtprijs: 400 euro
Testoordeel: 7,2
Geschikt voor kinderen van: 40-105 cm
Bekijk de specificaties
Bekijk alle geteste baby/peuterstoeltjes met Isofix-bevestiging
Kies het beste autostoeltje voor jouw kind
Het grootste verschil met de Joie is dat dit stoeltje zowel vooruitkijkend als achteruitkijkend kan worden gebruikt. Verder scoort de Joie iets beter op veiligheid en gebruiksgemak. Maar verder doen de stoeltjes niet veel voor elkaar onder.
De bescherming die dit stoeltje biedt is goed. Het gebruiksgemak is ook goed. Net als bij de Joie kun je dit stoeltje zijwaarts draaien bij het inzetten en uithalen van je kind.
Vastgespen van je kind gaat eenvoudig en de stoelhoes kan eraf en mag in de wasmachine. Het stoeltje is ook comfortabel voor je kind en biedt goed beenondersteuning.
Maar net als bij de Joie heeft ook dit model enkele nadelen. Je kunt het stoeltje iets minder stevig vastzetten aan de autostoel. Ook is het stoeltje vrij zwaar en werkt het vastzetten wat lastig. Je kind heeft, net als bij de Joie, wat beperkt zicht naar buiten. En als laatste is het eraf halen en erop zetten van de stoelhoes een lastig klusje.
Verantwoording
In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.
De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.
Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel, dat goed verkrijgbaar is. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding. De genoemde prijs van een product is de laagste winkelprijs van dit moment voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar prijzen kunnen per dag verschillen. Als er geen recente winkelprijs bekend is, wordt de richtprijs genoemd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMTIPS
Help! De planten hangen slap en zijn bijna dood: met deze eenvoudige tips kun je ze redden
Natuurlijk wil je de planten van de buren verzorgen. Maar nu ze bijna terug zijn, ziet hun urban jungle eruit als een savanne, hangen de ooit zo energieke kamerplanten er lusteloos bij en is het gras bij de buren allesbehalve groen. Help?! Hoe red je hun planten? -
Uit studie blijkt dat de biologische klok van mannen toch harder tikt dan altijd werd gedacht
Dat vrouwelijke vruchtbaarheid een houdbaarheidsdatum heeft, is algemeen bekend: hoe ouder de eicellen, hoe minder kans op een zwangerschap. Spermacellen daarentegen hebben een veel beter imago: ze zijn talrijk en mannen kunnen hun hele leven lang doorgaan met bevruchten. Een nieuwe studie laat echter zien dat de leeftijd van de vader toch meer uitmaakt dan gedacht. -
CAMPERS & CARAVANS
Hier moet je op letten als je kiest voor een camper of caravan
Camper, caravan, vouwwagen, tent: de keuze is reuze als je wilt kamperen. Maar hoe bepaal je welke manier van kamperen het beste bij jou past? En waar moet je allemaal op letten bij het aanschaffen van een camper of caravan? -
PREMIUMaan de slag
In het holst van de nacht loopt verslaggever Danique mee met beveiliger Eddy: ‘Hoe hou je dit vol?’
Het personeelstekort in Nederland loopt de spuigaten uit. De ene na de andere vacature verschijnt online. Verslaggever Danique de Breet loopt deze zomer mee, daar waar de nood het hoogst is. Vandaag in aflevering 5: beveiligers. -
Hoe je als ouder de vakantie doorkomt? ‘Bedenk dat het vanzelf beter wordt en dat Instagram een leugen is’
Tablets voor op de achterbank, complete animatieteams op de camping, spelletjes, boeken, zomerkampen: je kinderen vermaken op vakantie mag wat kosten. Maar hoe komt de uitgebluste ouder zelf zes weken vakantie door?
-
PREMIUM
Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboortekanaal kunnen ze nog maken’
Een baby die in het water valt redt zichzelf meestal niet, maar kán dat wel. Vanaf de kruipleeftijd kan een baby leren om op zijn ruggetje te draaien en rustig drijvend te wachten op hulp. De Self rescue-lessen voor baby’s gaan in Nederland als een speer, maar ook al leer je je baby deze levensreddende manoeuvre: nooit achterover leunen op je zwembadbedje, zeggen zwemdeskundigen. -
vraag de vroedvrouw
Verloskundige: 'Je ziet ons nooit meer, maar je bevalervaring blijft je altijd bij: kies dus zorgvuldig’
In deze serie buigt verloskundige Margot van Dijk zich over een kwestie uit de praktijk. Deze week: hoe kies je je verloskundige? Zodra de zwangerschapstest positief uitslaat, kun je een verloskundigenpraktijk bellen en een afspraak maken. Maar als het je eerste kind is: hoe kies je en waar let je op? -
PREMIUM
Zes weken zomervakantie in Nederland: waarom eigenlijk zo lang?
De zomervakantie is voor de meeste kinderen in Nederland begonnen. Zes weken lang kunnen ze gaan genieten van hun vrijheid. Waarom duurt die zomervakantie eigenlijk zo lang?