Getest: Dit is het beste autostoeltje met Isofix voor peuters
Wat is het beste autostoeltje met Isofix-bevestiging voor peuters? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
Kinderen tot 135 centimeter (dat is ongeveer tot 9 jaar oud) zijn in Nederland verplicht in een autostoeltje te zitten als ze in de auto reizen. Er zijn verschillende soorten stoeltjes: babystoeltjes, peuterstoeltjes en kinderstoeltjes. Je kiest het juiste type op basis van gewicht of lengte van je kind. Er zijn exemplaren met een gordelbevestiging en Isofix-bevestiging.
De Consumentenbond test autostoeltjes in verschillende soorten en maten op onder meer veiligheid en gebruiksgemak. De Consumentenbond-test is uitgebreider dan de wettelijke toelatingstest. Er zijn totaal 195 autostoeltjes getest die op dit moment online verkrijgbaar zijn.
De categorie peuterstoeltjes is geschikt voor de meeste kinderen van ongeveer 9 maanden tot 3 à 4 jaar oud.
Bij de 17 geteste peuterstoeltjes met Isofix-bevestiging komt een stoeltje van Cybex als Beste uit de Test. Een stoeltje van Joie is Beste Koop.
Beste uit de Test: Cybex Anoris T i-Size
Prijs: 750 euro
Testoordeel: 8,3
Geschikt voor kinderen van: 76-115 cm
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste peuterstoeltjes met Isofix-bevestiging
Kies het beste autostoeltje voor jouw kind
De Cybex Anoris T i-Size is een erg duur stoeltje. De veiligheidsscore ligt op het niveau van achteruitkijkende peuterzitjes. Dit is uitzonderlijk voor stoeltjes die de andere kant opkijken. Hiermee is het een prima alternatief als je geen achteruitkijkend zitje kan of wilt plaatsen.
De Cybex Anoris T i-Size is geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden (en minimaal 76 cm) tot ongeveer 6 jaar (115 cm). Hoewel aan de zware kant, is de Cybex toch makkelijk in gebruik. Al zal je hem met z’n 12 kilo niet heel regelmatig uit de auto willen halen. Dit exemplaar neemt bovendien best wat ruimte in.
Maar wie daar mee kan leven, heeft een prima en veilig peuterstoeltje aan de Cybex Anoris T i-Size. Een kind in dit peuterstoeltje zit comfortabel, want het is een tamelijk ruim stoeltje. In een doorsnee peuterstoeltje kun je je kind meenemen tot het ongeveer een meter groot is (105 cm, tot ongeveer 4 jaar). De Anoris kun je langer gebruiken (115 cm, tot ongeveer 6 jaar).
Beste Koop: Joie i-Spin 360 E
Prijs: 400 euro
Testoordeel: 7,8
Geschikt voor kinderen van: 61-105 cm
Bekijk alle specificaties
Bekijk alle geteste peuterstoeltjes met Isofix-bevestiging
Kies het beste autostoeltje voor jouw kind
Dit peuterstoeltje van Joie haalt een wat lager testresultaat en is een stuk goedkoper dan de Cybex. Het biedt een goede bescherming bij een frontale botsing en een zeer goede bescherming bij een botsing van opzij. Dit stoeltje gebruik je eerst achteruitkijkend. Als je kind ouder is draai je het stoeltje en is het vooruitkijkend te gebruiken.
Hoewel je kind veel ruimte heeft in de Joie i-Spin 360 E blijkt de beenondersteuning niet ideaal. Bovendien is het uitzicht beperkt. Daarnaast is dit stoeltje met bijna 14 kg nog zwaarder dan de Cybex.
Daar staat tegenover dat het reinigen van de Joie i-Spin 360 E weer handiger gaat omdat de stoelhoes makkelijk is te verwijderen. Die hoes kun je wassen in de wasmachine.
Verantwoording
In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.
De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.
Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel, dat goed verkrijgbaar is. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
De genoemde prijs van een product is de laagste winkelprijs van dit moment voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar prijzen kunnen per dag verschillen. Als er geen recente winkelprijs bekend is, wordt de richtprijs genoemd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Op deze school gymmen ze áltijd buiten, zelfs als het regent: ‘We willen geen watjes van ze maken’
Volgend schooljaar moeten basisscholen twee lesuren per week gym geven; en dat kan ook zonder gymzaal vindt basisschool IKC Het Woud in Rijnsaterwoude. Ze gymmen er altijd buiten, ook als het regent of vriest. -
Mijn bevalling
Arbaya (37) beviel op Moluks eiland: ‘Ik kreeg een theedoek in mijn mond tijdens het hechten’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week het verhaal van Arbaya Pattipeiluhu (37) die ongepland beviel op een Moluks eiland zonder stromend water of elektriciteit. -
column
Het applaus klinkt nét iets harder als je kind geslaagd is voor het gymnasium
Roel Abraham is 50 jaar maar wil dat niet weten, heeft zes kinderen en slechts één vrouw. Rijdt Trabant, stuntelt door het leven en deelt op deze plek zijn belevenissen als vader van een groot gezin. -
Na de bevalling: hormonen op hol, fysiek in de kreukels en een ongekende verantwoordelijkheid
Een ontregelde hormoonhuishouding, herstellen van de bevalling en mentaal bijkomen van de geboorte van je baby: het gebeurt allemaal tijdens het ‘vierde trimester’. Dat is de periode waarin de moeder ontzwangert, en die begint pas ná de kraamweek. -
PREMIUMrapport
Pesthulp ook buiten school nodig: ‘Boa of wijkagent kan actieve rol oppakken’
Er moeten ook programma's komen tegen pesten buiten school. Bijvoorbeeld in de buurt, op de (sport)vereniging en online. Daarvoor pleit de Kinderombudsman. Nieuw onderzoek bevestigt namelijk dat de zwaarst gepeste kinderen op meerdere plekken de klos zijn.
-
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk. -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt. -
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret.