Foto ter illustratie: bang voor monsters onder het bed.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: bang voor monsters onder het bed. © Getty Images/Tetra images RF

Is je kind bang voor monsters onder het bed? ‘Wees niet te beschermend’, zegt deze kindercoach

Is jouw kind ook bang in het donker? Of zorgen monsters onder het bed voor slapeloze nachten? ,,Heel normaal en gezond’’, zegt kindercoach Ingrit Jellema. ,,Maar het moet niet te lang duren.”

 1. Sandra en Dave verliezen één van hun tweeling bij geboorte: ‘Zag ze al hand in hand door Disneyland stappen’
  PREMIUM

  Sandra en Dave verliezen één van hun tweeling bij geboorte: ‘Zag ze al hand in hand door Disneyland stappen’

  ,,Het is met het grootste verdriet dat we het overlijden van onze baby aankondigen. Het grootste verlies dat je als ouder kan voelen.” Het zijn hartverscheurende woorden van Cristiano Ronaldo (37) en Georgina Rodríguez (28) nadat hun pasgeboren zoontje overleden is. Rodríguez was in verwachting van een tweeling, maar alleen het dochtertje is in goede gezondheid geboren. Het nieuws roept herinneringen op bij Sandra Fredrix (34) en Dave Decock (38) want ook hun zoontje Daniel moest bij de geboorte afscheid nemen van zijn tweelingzus Emma.
 2. De Kinderjury heeft besloten: dit zijn de winnende kinderboeken van 2022
  met video

  De Kinderjury heeft besloten: dit zijn de winnende kinderboe­ken van 2022

  Jacques Vriens kreeg de allereerste, Francine Oomen won ‘m wel negen keer en dit jaar winnen Thomas van Grinsven en Rutger Vink met hun boek De magische halsband de Kinderjuryprijs 2022 in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar. Kevin Hassing wint in de categorie 10 tot en met 12 jaar met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken. Wat deze boeken populair maakt legt kinderboekenrecensent Jaap Friso uit.