Arno Zahradnik (links) en Yos Lotens ontwikkelden een landelijke campagne om kinderen veilig te leren vallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Arno Zahradnik (links) en Yos Lotens ontwikkelden een landelijke campagne om kinderen veilig te leren vallen. © Josh Walet

Kinderen moeten veiliger vallen: ‘De impact van een val wordt steeds groter’

Vallen zonder je ernstig te bezeren. Vandaag start VeiligheidNL de campagne Val OK!, om kinderen risicovoller te leren spelen en veiliger te leren vallen. ,,Doordat de motoriek achteruit gaat en kinderen zwaarder worden, wordt de schade na een val groter.”

  1. Hof geeft groen licht voor omstreden abortuswet Texas, Biden hekelt ‘schending grondrechten’

    Hof geeft groen licht voor omstreden abortuswet Texas, Biden hekelt ‘schending grondrech­ten’

    In de Amerikaanse staat Texas is de strengste abortuswet van de Verenigde Staten ingegaan. Belangenorganisaties probeerden gisteren tevergeefs invoering tegen te houden, maar het Hooggerechtshof geeft definitief groen licht. Vrouwen mogen hun zwangerschap na zes weken niet meer beëindigen, terwijl ze op dat moment vaak nog niet weten dat ze zwanger zijn. Ook kan iedereen een vrouw of abortuskliniek aanklagen als zij zich niet aan de wet houden.
  2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.