Loes (links) en Isis (rechts) zijn samen met hun ouders al druk aan het inpakken voor hun verhuizing naar Kenia.
Volledig scherm
PREMIUM
Loes (links) en Isis (rechts) zijn samen met hun ouders al druk aan het inpakken voor hun verhuizing naar Kenia. © Roel Dijkstra

Linda en Coert verhuizen met hun dochters (8) naar Kenia: ‘Dit land laat je niet meer los’

Wanneer je de kans krijgt om je droombaan te bemachtigen, moet je die grijpen. Zelfs als dat betekent dat je met je gezin naar Kenia moet emigreren, vindt Coert Prins (40). Over drie maanden is het zover: dan verruilen hij, zijn vriendin Linda Koot (38) en hun twee dochters (beiden 8) Maassluis voor de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

 1. 
Online pesten tegengaan? ‘Vraag zelf ook toestemming aan je kind als je zijn of haar foto's online wil zetten’
  PREMIUM

  Online pesten tegengaan? ‘Vraag zelf ook toestem­ming aan je kind als je zijn of haar foto's online wil zetten’

  De 14-jarige Daan uit het Belgische Waregem pleegde zelfmoord. Pestgedrag, ook op sociale media, speelde mogelijk een rol. Wat is cyberpesten en hoe herken je het als ouder? Pedagoog Pedro De Bruyckere geeft zes tips aan ouders om hun kind bij te staan en vertelt hoe je het gesprek móet aangaan. ,,Vraag toestemming aan kinderen als je een foto van hen online zet. Zo leer je hen dat ze hetzelfde moeten doen.”
 2. Steeds meer scholen hebben eigen klas voor kinderen met autisme: ‘Mijn zoon hoeft nu niet meer thuis te blijven’
  PREMIUM

  Steeds meer scholen hebben eigen klas voor kinderen met autisme: ‘Mijn zoon hoeft nu niet meer thuis te blijven’

  Noodgedwongen thuis zitten omdat je niet mee kunt komen met de rest van de klas en omdat speciaal onderwijs niet passend is: voor veel jonge kinderen met autisme is dit de pijnlijke werkelijkheid. Gelukkig voor hen richten steeds meer ‘gewone’ basisscholen speciale klasjes op met de juiste begeleiding. Voor kinderen zoals Liam Brouwer (7) een enorme uitkomst.