Madelon van Uffelen begeleidt vrouwen na een miskraam bij het verwerken van hun verlies.
Volledig scherm
PREMIUM
Madelon van Uffelen begeleidt vrouwen na een miskraam bij het verwerken van hun verlies. © Roel Dijkstra

Madelon verloor haar baby en helpt nu andere vrouwen: ‘Er wordt nog te weinig gepraat over miskramen’

Na tien jaar haar eigen verloskundigenpraktijk te hebben gerund, gooide Madelon van Uffelen (31) het roer om: met haar bedrijf Mijn Moederkracht begeleidt ze vrouwen bij de verwerking van een miskraam. ,,Veel vrouwen durven er niet over te praten, het is nog steeds een taboe.”

 1. Hoe de genezingskans van kinderkanker dankzij reclameman Frits (67) enorm steeg
  PREMIUM

  Hoe de genezings­kans van kinderkan­ker dankzij reclameman Frits (67) enorm steeg

  Maar liefst 30 procent van de kinderen met kanker redde het twintig jaar geleden niet. Dat moést anders, vond Frits Hirschstein (67). Hij zegde zijn baan bij een reclamebureau op en richtte stichting KiKa (kinderen kankervrij) op. Twintig jaar later doet hij een stapje terug, maar is hij nog altijd even strijdbaar. ,,Ik streef naar een honderd procent genezingskans voor kinderen met kanker. En dat gaat lukken.”
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”