Marieke de Witte-Sinke met haar wonderbaby Demian.
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke de Witte-Sinke met haar wonderbaby Demian. © Marja Sinke

Marieke was zwanger en kreeg corona: ‘Levensgevaarlijk voor het kindje’

Besmet worden met corona terwijl je zwanger bent - het is een nachtmerrie die je niemand toewenst. Marieke de Witte-Sinke maakte het dit jaar zelf mee. Haar moeder vertelt hoe dat ging, en hoe het uiteindelijk toch nog goed kwam.

 1. Het einde van de couveuse? Onderzoekers aan de TU Eindhoven ontwikkelen kunstbaarmoeder

  Het einde van de couveuse? Onderzoe­kers aan de TU Eindhoven ontwikke­len kunstbaar­moe­der

  In Nederland wordt ongeveer zeven procent van alle baby's te vroeg geboren. Een premature geboorte kan levensgevaarlijk zijn. Onderzoekers aan de TU Eindhoven werken daarom aan een ‘kunstbaarmoeder’, een soort couveuse 2.0 die de overlevingskansen en levenskwaliteit van extreem vroeggeboren baby’s moet vergroten. ,,Binnen acht jaar willen we de eerste extreem vroeggeboren baby’s helpen.”
 2. Je schoonfamilie is fantastisch, maar dan stopt plots de relatie: Selien, Eveline en Sandra weten hoe dat is
  PREMIUM

  Je schoonfami­lie is fantas­tisch, maar dan stopt plots de relatie: Selien, Eveline en Sandra weten hoe dat is

  Angst voor de schoonmoeder? Sommige mensen zouden er juist alles voor geven om hun schoonfamilie nog eens te zien. Neem bijvoorbeeld Selien (29), Eveline (41) en Sandra (36). Toen hun relaties eindigden moesten ze met veel verdriet afscheid nemen van de familie van hun exen. ,,Tijdens de feestdagen moet ik aan hen denken. Heel even beeld ik me dan in hoe zijn nieuwe vriendin bij de schoonouders op de bank zit en ovenhapjes eet met kerst.”