Sander en Cathalijn hebben een app ontwikkeld waarop je kan zien wat er in Utrecht te doen is met kinderen, welke faciliteiten er zijn en of er iets wordt georganiseerd.
v.l.n.r. Cathalijn (37), Fiep (5), Guusje (5), Sander (38) en Oos (1) bij De Pomp.
Croeselaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander en Cathalijn hebben een app ontwikkeld waarop je kan zien wat er in Utrecht te doen is met kinderen, welke faciliteiten er zijn en of er iets wordt georganiseerd. v.l.n.r. Cathalijn (37), Fiep (5), Guusje (5), Sander (38) en Oos (1) bij De Pomp. Croeselaan. © Angeliek de Jonge

Waar verschoon je een luier of hebben ze babyprakjes? Deze ouders maakten een app met kindvriendelijke locaties

Welke jonge ouder kent dat niet: je wil nog even ergens gezellig wat drinken of eten, maar waar hebben ze een kinderstoel, een verschoonplek en speelgoed? Utrechters Sander en Cathalijn misten zo'n snel en praktisch overzicht. Toen ze samen een weekendje weg waren, ontstond het idee voor de app die ze nu gemaakt hebben: SOO. 

 1. De Kinderjury heeft besloten: dit zijn de winnende kinderboeken van 2022
  Play
  met video

  De Kinderjury heeft besloten: dit zijn de winnende kinderboe­ken van 2022

  Jacques Vriens kreeg de allereerste, Francine Oomen won ‘m wel negen keer en dit jaar winnen Thomas van Grinsven en Rutger Vink met hun boek De magische halsband de Kinderjuryprijs 2022 in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar. Kevin Hassing wint in de categorie 10 tot en met 12 jaar met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken. Wat deze boeken populair maakt legt kinderboekenrecensent Jaap Friso uit.
 2. Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboortekanaal kunnen ze nog maken’
  PREMIUM

  Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboorteka­naal kunnen ze nog maken’

  Een baby die in het water valt redt zichzelf meestal niet, maar kán dat wel. Vanaf de kruipleeftijd kan een baby leren om op zijn ruggetje te draaien en rustig drijvend te wachten op hulp. De Self rescue-lessen voor baby’s gaan in Nederland als een speer, maar ook al leer je je baby deze levensreddende manoeuvre: nooit achterover leunen op je zwembadbedje, zeggen zwemdeskundigen.