ANP / ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP / ANP XTRA

Waarom de pedagogische tik al jaren strafbaar is

Opvoeden is geen makkelijke taak. Maar dat is geen excuus om zo nu en dan een corrigerende tik te geven, omdat je geen andere manier meer ziet om een conflict met je kind op te lossen. Een corrigerende tik geven is bovendien strafbaar in Nederland. Waarom is een tik zo onacceptabel, en hoe reageer je dan wél op je kind als hij een grens overschrijdt?

1 reactie

 • Jack Bax

  2 maanden geleden
  Nee... Je moet gewoon je kinderen dagvaarden, en de bak in slingeren. Praten helpt niet meer, zakgeld inhouden ook niet, huisarrest werkt ook niet. Wát je tegenwoordig ook doet als ouder; JIJ zit fout! Dat je kids niet willen deugen maakt niks uit, joh... Alles word tegenwoordig op standje "Kindermishandeling" gezet, tot zelfs stemverheffing toe! Want oh-oh die tere kinderzieltjes... die ondertussen je het bloed onder de nagels vandaan trekken en je een hartinfarct/ stilstand bezorgen...
 1. Lianne (36) werkt met vroeggeboren baby’s: ‘Ouders schrikken van al die slangen en piepjes in het begin’
  PREMIUM

  Lianne (36) werkt met vroeggebo­ren baby’s: ‘Ouders schrikken van al die slangen en piepjes in het begin’

  Piepklein zijn de baby’tjes. Soms maar zo groot als je hand. Lianne Stolk (36) heeft de mooiste baan van de wereld: ze verzorgt vroeggeboren baby's én begeleidt hun ouders. En ze snapt er helemaal níks van dat er een groot tekort is aan neonatologieverpleegkundigen in Nederland. Op de afdeling waar zij werkt, in het ziekenhuis in Dordrecht, worden allerlei kunstgrepen uitgehaald. ,,Dit is de enige manier om als afdeling door te kunnen blijven draaien.”