,,Even tv kijken in de voormiddag of nog een extra snoepje voor het avondmaal? Voor mijn kinderen is het allemaal geen probleem bij oma en opa.” Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Even tv kijken in de voormiddag of nog een extra snoepje voor het avondmaal? Voor mijn kinderen is het allemaal geen probleem bij oma en opa.” Foto ter illustratie. © Getty Images/Westend61

Waarom zijn grootouders liever voor kleinkinderen dan voor hun eigen kinderen?

De band tussen een grootouder en een kleinkind is bijzonder. Er zijn dan ook heel wat grootouders die ervan houden om hun oogappel te verwennen. Meer vaak gedragen ze zich zelfs liever en vergevingsgezinder tegenover hun kleinkind dan hun eigen kinderen. Gezinstherapeut Tim Verleyzen verklaart het fenomeen. ,,Een recente studie toont aan dat de band tussen oma’s en hun kleinkind zichtbaar is in de hersenen.”

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”