Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden.
Volledig scherm
Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden. © Getty Images/EyeEm

Aanvullende zorg verder uitgekleed: ‘Onbeperkt fysio verzekeren vrijwel onmogelijk’

Zorgverzekeraars snijden net als voorgaande jaren in hun aanvullende verzekeringen. Menzis gaat hierin het verst. In hun Extra Verzorgd-verzekering gaat het aantal behandelingen fysiotherapie terug van 32 naar 20, terwijl de premie wel hetzelfde blijft.

3 reacties

 • B.L. Leenders

  1 jaar geleden
  Het is te bizar voor woorden. Fysiotherapie heeft nog steeds zijn waarde niet bewezen. Welke hoogleraar ergert zijn vakliteratuur bij te houden. In de fysiotherapie wordt al jaren keihard gewerkt om de wetenschappelijke bewijzen voor het nut van fysiotherapie aan te tonen. Er zijn inmiddels hinderden wetenschappelijke studies geweest (goed studies!!). Die het nut hebben bewezen. Voor de zorgverzekeraar is de griep fysiotherapie het gemakkelijkst te ‘pakken’! Een deel in de basis en verder in AV
 • Herman van de Wal

  1 jaar geleden
  Fysiotherapie wordt wederom gepakt.Maar apotheken varen wel omdat uitgifte en uitleg apart betaald wordt ook bij herhaal recepten.Enorm belachelijk.
 • R.O.G. Meerendonk

  1 jaar geleden
  Nederland wat gebeurt hier. Een welvarend land naar de knoppen. Waar is onze ziekenfondsverzekering en particuliere verzekering gebleven. Het is absurd wat hier gebeurt. Ziekenhuizen worden gesloten. Zorg wordt minder en minder. Niet meer te betalen. Om over de rest, wat er in Nederland allemaal gebeurt, maar niet te spreken. We hebben schrik voor onze kinderen en kleinkinderen, die in een erg moeilijke en onzekere tijd moeten opgroeien . NEDERLAND WORD WAKKER.