De laatste gezinsvakantie voor Vera (12): 'We weten dat het einde nadert'

VideoVera Poos (12) lijdt aan een dodelijke stofwisselingsziekte. Haar ouders en haar broers hebben Vera meegenomen naar Disneyland Parijs. Het zou weleens hun laatste gezinsvakantie kunnen zijn geweest.

De voorbereiding op de reis had iets weg van een militaire operatie: dat kwam door al het geregel van medicijnen, hulpmiddelen en voorzorgsmaatregelen. Voor Vera, lichamelijk en geestelijk gehandicapt, is een trip van 7,5 uur in een rolstoelbus bijna niet te doen. Toch zetten vader Marco en moeder Anja Poos uit Oldenzaal door. Anja Poos: ,,We zagen het als een once in a lifetime avontuur: we wisten dat het waarschijnlijk de laatste vakantie met z’n zessen zou zijn.”

  1. Zorgen om betrouwbaarheid dna-test: ‘Ronduit gevaarlijk’
    Update

    Zorgen om betrouw­baar­heid dna-test: ‘Ronduit gevaarlijk’

    De Vereniging Klinische Genetica Nederland (VKGN) maakt zich ernstige zorgen over de betrouwbaarheid van dna-tests die bedrijven aanbieden aan particulieren. De vereniging heeft melding gedaan bij de inspectie Volksgezondheid en Jeugd over het zogenaamde ‘genenpaspoort’ van iGene. Dat bedrijf verkoopt leefstijladviezen aan de hand van de uitkomsten van hun test. ,,Mensen krijgen soms onterecht een geruststellende boodschap. Dat is ronduit gevaarlijk.’’