Anders Hansen.
Volledig scherm
Anders Hansen. © Stefan Tell

Deze psychiater legt uit waarom ons brein ongelukkig is

Hoe komt het dat zoveel mensen in onze moderne samenleving last hebben van depressies en angsten, terwijl we het nog nooit zo goed hebben gehad? Op die vraag geeft de Zweedse psychiater Anders Hansen antwoord in zijn nieuwe boek Het ongelukkige brein.

2 reacties

 • Maartje Kokkeler

  2 maanden geleden
  Vreemd ik voel mij eigenlijk wel altijd gelukkig. Lieve vrienden en familie om mij heen, kinderen die ons geluk brengen, fijne baan, fijne collega's. Een lieve hond als huisdier. Geniet van alle momenten.
 • Theo Backx

  2 maanden geleden
  Volgens hem moet ik dan erg ongelukkig zijn, ik kan het tegendeel bewijzen ik ken geen angsten, maar mijn intuïtie helpt me wel. en ben dan wel gelukkig en positief ingesteld. Angst trekt ongelukken aan, positief zijn zorgt voor minder ongelukken.
 1. Wat zeggen vlekjes en scheurtjes op je teen- en vingernagels over je gezondheid?
  PREMIUM

  Wat zeggen vlekjes en scheurtjes op je teen- en vingerna­gels over je gezondheid?

  Nagels kunnen verschillende afwijkingen vertonen. Maar waar komt die ene vlek opeens vandan? En kunnen die puntjes of verkleuringen wijzen op een onderliggende ziekte? Dermatoloog Reinhart Speeckaert van het Universiteit Ziekenhuis in Gent zet alle nagelaandoeningen op een rijtje. ,,Als er onder de nagel een bruine streep nieuw is of geleidelijk aan groeit, kan er sprake zijn van een verborgen melanoom.”