Hollandse Hoogte / ANP
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / ANP

Hoe wandelen volkssport nummer één werd

WandelspecialLiefst 11 miljoen landgenoten gaan voor hun plezier de paden op de lanen in, zelfs jongeren, en het aantal groeit. Niet gek, want wandelen is goed voor lichaam en geest. En nog ‘cool’ ook.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Esther (33) heeft last van vervelende spasmes, toch leerde ze ermee leven: ‘We vergeten soms dat ik het heb’
  PREMIUM

  Esther (33) heeft last van vervelende spasmes, toch leerde ze ermee leven: ‘We vergeten soms dat ik het heb’

  Esther Vos (33) heeft al haar hele leven last van spasmes, ofwel cerebrale parese. Dat betekent dat ze het voorzichtiger aan doet. Haar lichaam functioneert immers niet zo goed. Zoals toen haar linkerknieschijf, uiterst pijnlijk, uit de kom vloog. Maar Esther heeft ermee leren omgaan en ze besloot zelfs naar een sportschool te gaan. ,,Het was spannend. Ik dacht dat ze alleen mijn handicap zagen.”