Mano en Sandra de Graaf met hun twee zonen Joep en Bram voor de personenauto die te klein is geworden voor de rolstoel van Joep. Bram zit vaak met twee rolstoelwielen op zijn schoot, omdat niet alles in de achterbak past.
Volledig scherm
PREMIUM
Mano en Sandra de Graaf met hun twee zonen Joep en Bram voor de personenauto die te klein is geworden voor de rolstoel van Joep. Bram zit vaak met twee rolstoelwielen op zijn schoot, omdat niet alles in de achterbak past. © William Hoogteyling

Joep (6) heeft een zeldzame chromosoomafwijking: ‘Er wordt op straat vaak gekeken, ook door volwassenen’

Hij is vrolijk, houdt van wandelen, wind en regen en is dol op de kleur rood. Toch gaat het bij de 6-jarige Joep uit Veenendaal zeker niet vanzelf. Door zijn chronische ziekte zal hij altijd afhankelijk blijven. Ouders Mano en Sandra lopen tegen een woud van regels op, maar de twee geven niet op.  

  1. Linda (26) voelt zich al vijf jaar opgesloten, slaapt jaren op de bank en is eenzaam: ‘Het is een hel’
    PREMIUM

    Linda (26) voelt zich al vijf jaar opgesloten, slaapt jaren op de bank en is eenzaam: ‘Het is een hel’

    Ze slaapt vanwege paniekaanvallen al jaren op de bank, kreeg een burn-out én ontving de diagnose PTSS. Nee, het leven van Linda van den Essenburg is alles behalve een pretje. ,,Uitzichtloos", noemde ze het tot voor kort, maar er brandt voor de inwoner van Leusden (26) licht aan het einde van de tunnel. ,,Corona hield mensen enkele weken thuis, ik zit al vijf jaar opgesloten...”