Miriam Blondeau met dochter Emmie.
Volledig scherm
Miriam Blondeau met dochter Emmie.

Miriam over zieke dochter: ‘Woorden als ‘obesitas’ en ‘verstandelijke beperking’ bleven bij mij hangen’

Mijn ziekteZo’n 1 miljoen Nederlanders hebben een zeldzame aandoening. Daardoor is het vaak ingewikkeld om de juiste diagnose te stellen en de goede behandeling te vinden. In deze serie vertellen ervaringsdeskundigen over de impact daarvan. Vandaag Miriam Blondeau (38) over het Prader-Willi syndroom.

 1. Anouk over haar zieke dochtertje: ‘Als Jane koorts krijgt, voel ik meteen angst. Moet ik naar de eerste hulp?’
  Mijn ziekte

  Anouk over haar zieke dochtertje: ‘Als Jane koorts krijgt, voel ik meteen angst. Moet ik naar de eerste hulp?’

  Zo’n 1 miljoen Nederlanders hebben een zeldzame aandoening. Daardoor is het vaak ingewikkeld om de juiste diagnose te stellen en de goede behandeling te vinden. In deze serie vertellen ervaringsdeskundigen over de impact daarvan. Vandaag Anouk Dekker (39) over het Shwachman-Diamond syndroom: ,,Uit zelfbescherming ben ik niet teveel met de toekomst bezig.”
 2. Linda (26) voelt zich al vijf jaar opgesloten, slaapt jaren op de bank en is eenzaam: ‘Het is een hel’
  PREMIUM

  Linda (26) voelt zich al vijf jaar opgesloten, slaapt jaren op de bank en is eenzaam: ‘Het is een hel’

  Ze slaapt vanwege paniekaanvallen al jaren op de bank, kreeg een burn-out én ontving de diagnose PTSS. Nee, het leven van Linda van den Essenburg is alles behalve een pretje. ,,Uitzichtloos", noemde ze het tot voor kort, maar er brandt voor de inwoner van Leusden (26) licht aan het einde van de tunnel. ,,Corona hield mensen enkele weken thuis, ik zit al vijf jaar opgesloten...”