Een man laat zich voor de derde keer vaccineren met het coronavaccin. Mensen met een medische indicatie kunnen een extra prik halen tegen het coronavirus.
Volledig scherm
Een man laat zich voor de derde keer vaccineren met het coronavaccin. Mensen met een medische indicatie kunnen een extra prik halen tegen het coronavirus. © Rob Engelaar

Najaarsgolf leidt tot explosieve stijging besmettingen, Kuipers wil tot mei coronapas

Het aantal positieve coronatesten is afgelopen etmaal explosief gestegen. Het RIVM registreerde 3746 nieuwe gevallen, het hoogste aantal sinds 29 juli. Vergeleken met vorige week woensdag, (1909 coronagevallen), gaat het bijna om een verdubbeling. Ook het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft stijgen.

  1. ‘Uitbehandelde’ Emma (20) herstelt van psychische klachten en inspireert anderen: ‘Er is altijd hoop’

    ‘Uitbehan­del­de’ Emma (20) herstelt van psychische klachten en inspireert anderen: ‘Er is altijd hoop’

    Uitbehandeld was ze. Als 17-jarig meisje werd Emma (nu 20) uit de psychiatrische crisisopvang gezet. Haar behandelaars konden niets meer voor haar en haar depressie, eetstoornis en verslaving doen. Emma besloot al haar hoop bij elkaar te schrapen en het toch nog één keer te proberen. Met resultaat: drie jaar later is Emma klaar met haar behandeling en in opleiding tot ervaringsdeskundige in de psychiatrie. Voor het eerst besluit ze op LinkedIn iets te delen over de ervaring die haar daar bracht.