Samantha de Ridder is op de helft van haar behandeling tegen borstkanker. Op Instagram deelt ze openhartig over alles wat ze meemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Samantha de Ridder is op de helft van haar behandeling tegen borstkanker. Op Instagram deelt ze openhartig over alles wat ze meemaakt. © Cor de Kock

Samantha (27) kon bijna de straat op als agent toen ze de diagnose borstkanker kreeg

Ze zat in het laatste jaar van haar opleiding tot politieagente. Jong, fit en helemaal klaar om haar studie af te ronden en fulltime aan de slag te gaan. Tot Samantha de Ridder (27) een halfjaar geleden een opgezette klier ontdekte onder haar oksel en de diagnose borstkanker haar wereld stilzette. Vastberaden haar oude leven weer op te pakken, is ze gestart met de behandeling en deelt ze alles wat hierbij komt kijken met honderden volgers op Instagram.

 1. SEH-arts Heleen Lameijer: ‘Niet genoeg aandacht voor mensen met mentale klachten door corona’

  SEH-arts Heleen Lameijer: ‘Niet genoeg aandacht voor mensen met mentale klachten door corona’

  Als Spoedeisende Hulp arts ziet Heleen Lameijer het coronavirus van dichtbij toeslaan. Maar wanneer ze thuiskomt, Instagram opent en de berichtjes in haar inbox checkt, ziet ze ook heel andere gevolgen van de crisis: niet de lichamelijke, maar de geestelijke. Een geluid waar ze op haar profiel aandacht aan wil besteden. Een week lang zet ze haar Instagrampagina @makesciencework, waar ze al jaren medische kennis en inzichten deelt, in het teken van mentale gezondheid. “Daar is momenteel niet genoeg aandacht voor.”
 2. Jip (26) is ongeneeslijk ziek, maar voor dochtertje Ava (2) geeft ze alles: ‘Mama, niet huilen hoor’
  Over mijn lijk

  Jip (26) is ongenees­lijk ziek, maar voor dochtertje Ava (2) geeft ze alles: ‘Mama, niet huilen hoor’

  De tweede aflevering van Over mijn lijk zorgde bij menig kijker weer voor de nodige tranen. De 26-jarige Jip heeft een hersentumor en het is niet bekend wanneer ze daaraan komt te overlijden. Maar één ding werd 1.148.000 kijkers gisteravond wel duidelijk: de liefde voor haar vriend Max en dochtertje Ava, die ondanks haar jonge leeftijd precies weet hoe ze haar moeder moet troosten.