Seks voor singles in coronatijd: via webcam of solo op 1,5 meter afstand
Singles die seks willen hebben in coronatijd, kunnen het best aan webcamseks doen met hun date. Als ze toch af willen spreken, is afstand houden en masturberen in het bijzijn van de ander de beste optie. Dat adviseert Soa Aids Nederland.
Delen per e-mail
De organisatie stelt dat het niet reëel is om van mensen te verwachten dat ze voor een langere tijd intimiteit en seks mijden. Maar momenteel kunnen alleen mensen met een vaste en samenwonende partner nog seks hebben volgens de coronaregels. Miljoenen singles moeten dus op zoek naar haalbare alternatieven.
Hanna Bos, arts infectieziektebestrijding van Soa Aids Nederland: ,,We moeten mensen zonder een vaste partner voorzien van informatie om het risico op een coronabesmetting zo klein mogelijk te houden, als ze ervoor kiezen seks te hebben. Zo kunnen ze zelf een keuze maken die het beste bij ze past en zichzelf en anderen beschermen.”
Webcam en chatten
Het is niet reëel om van mensen te verwachten dat ze voor een langere tijd intimiteit en seks mijden
Wat betekent dat concreet voor singles die willen daten en misschien wel meer? Je spreekt niet af, maar houdt het op webcam en chatten, al of niet met seksspeeltjes erbij. Als je wel afspreekt dan hou je 1,5 meter afstand en doe je aan soloseks in het bijzijn van die ander.
,,Dat heeft het minste risico op een corona-besmetting en is in lijn met de regels van het RIVM’’, aldus het advies van de organisatie.
Na twee weken zonder corona-klachten (verkoudheid, niezen, hoesten, benauwdheid), wordt het vervolgens mogelijk om intimiteit of seks te hebben waarbij je dichter bij elkaar komt. Dit advies geldt ook voor mensen met een friend with benefits of vast knuffelmaatje.
Tot slot: als het dan tot de daad gaat komen, was eerst je handen en je geslachtsdelen (penis, vagina, anus) voordat je seks hebt of intiem bent. En neem zo weinig mogelijk het openbaar vervoer. Loop, ga met de fiets of auto. Was ook je handen na seks of intimiteit.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zorg voor structuur: acht tips om je ritme terug te vinden in coronatijd
Er mag nog steeds zo veel niet in coronatijd dat we zelf voor een nieuwe, zinvolle structuur in ons leven moeten zorgen. Hoe doe je dat in korte tijd? -
Ziek door corona, ben je daar wel voor verzekerd?
Stel, je hebt alleen een basisverzekering en belandt met Covid-19 in een ziekenhuis. Door de drukte word je overgeplaatst naar een ziekenhuis elders in het land. Na twee weken voel je je gelukkig weer een stuk beter en mag je naar huis. Maar daar begint het herstel pas echt. Je hebt maanden fysiotherapie nodig om weer de oude te worden. Wie betaalt dat allemaal? -
‘Strengere eisen aan kwaliteit psycholoog nodig’
Psychologen zijn vaak niet of onvoldoende toegerust voor hun taak. Dat zeggen de voorzitters van beroepsverenigingen voor psychologen. Ze willen dat binnen tien jaar elke zelfstandig behandelend psycholoog in Nederland aan dezelfde minimumeisen voldoet als een arts. -
PREMIUM
Kun je een zuurstoftekort krijgen met een mondkapje op? En vier andere vragen
Nu mondkapjes verplicht zijn, neemt het aantal klachten over benauwdheid toe. Hyperventilatiecoach Nicole Smit legt uit hoe je goed blijft ademen. -
Update Corona heeft ‘verwoestende impact’ op toegang tot geestelijke gezondheidszorg
De corona-pandemie heeft in 93 procent van de landen over de hele wereld kritieke geestelijke gezondheidsdiensten verstoord of stopgezet, terwijl de vraag naar geestelijke gezondheidszorg toeneemt. Deze ‘verwoestende impact’ blijkt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uit nieuw onderzoek. GGZ Nederland maakt zich zorgen om de gevolgen van de tweede golf.
-
Bijna 1 miljoen Nederlanders kunnen ruim 100 euro besparen op hun zorgpremie
Bijna een miljoen verzekerden kunnen jaarlijks gemiddeld 103 euro op hun zorgpremie besparen. Ze hoeven alleen maar over te stappen van een collectieve verzekering naar een individuele polis. -
Blaastest om corona uit te sluiten binnen twee maanden beschikbaar
Binnen twee maanden moet er een blaastest beschikbaar komen om corona uit te sluiten. Het gaat om de zogenoemde ‘SpiroNose’. Dit apparaat kan een coronabesmetting in drie kwart van de gevallen met zekerheid uitsluiten. In de andere gevallen moeten mensen nog een aanvullende test ondergaan. -
PREMIUM
Dit is waarom iedereen moet stoppen met douchen, volgens Amerikaanse professor
Terwijl er een pandemie over de wereld raast, lijkt het James Hamblin (38) een goed idee onze wasrituelen ter discussie te stellen. ,,Was je handen,” zegt hij, ,,maar laat de rest van je lichaam met rust.” De Amerikaanse professor gebruikt al jaren geen shampoo of douchegel, schrijft hij in zijn nieuwe boek Schoon.