Skivakantie geboekt? Zo krijg je na een valpartij de hele rekening vergoed
Het wintersportseizoen staat weer op het punt van beginnen. Wij zetten voor je op een rijtje waar je op moet letten als je op die lange latten de bergen af suist. Wist je bijvoorbeeld dat je je voor een repatriëring aanvullend moet verzekeren?
Een wintersportvakantie is niet goedkoop. Denk naast de noodzakelijke kosten voor reis en verblijf ook aan skihuur, skilessen en een skipas. En juist op ski’s kunnen er nare ongelukken gebeuren.
Over het algemeen dekt je basisverzekering je medische kosten in het buitenland, tot aan het Nederlandse tarief. In wintersportgebieden is dat vaak niet voldoende, omdat je daar voor zorg bent aangewezen op de duurdere privéklinieken. Je kunt je daarom het beste aanvullend verzekeren of een aanvullende dekking op je reisverzekering afsluiten. Op die manier krijg je de hele rekening vergoed als je door een valpartij op de eerste hulp belandt.
Premie van een paar tientjes
Kun je niet meer verder? Dan zal je gerepatrieerd moeten worden. Een repatriëring valt niet onder de dekking van je basisverzekering. ,,Zorg er voor dat je ten alle tijden een wintersportdekking en geneeskundige kosten dekking afsluit voordat je op wintersport gaat”, zegt Bas Knopperts zorgexpert bij Independer.
Bij een doorlopende reisverzekering heb je het dan over een premie van een paar tientjes
,,Op die manier ben je verzekerd tegen kosten van een eventuele redding vanaf de piste en repatriëring naar Nederland. Bij een doorlopende reisverzekering heb je het dan over een premie van een paar tientjes. Als je deze kosten zelf zou moeten betalen kan dit oplopen tot in de duizenden euro’s!”
Wintersportdekking vergoedt ook:
• Een reddingsactie op de piste
• Vervoer na een ongeval om van de piste af te komen
• Extra reis- en verblijfskosten die je maakt door ziekte van jezelf, je partner of je kinderen
Verder is het goed om te weten dat je ski-uitrusting valt onder je bagagedekking. Daarmee is het verzekerd voor schade, verlies en diefstal. Let wel, de vergoeding is niet onbeperkt. Als je ski’s of snowboards huurt, zijn die verzekerd onder je reisverzekering. Heb je al betaald, maar kun je er onverwachts geen gebruik van maken, dan krijg je de kosten terug. Het moet dan wel gaan om een onzekere gebeurtenis, bijvoorbeeld onverwachts ziek worden.
Annuleren zonder medische redenen
Moet je voor niet-medische redenen terug naar Nederland, dan heb je een annuleringsverzekering nodig. Je kunt kiezen uit een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering. Als je de reis voor vertrek moet annuleren, vergoedt je verzekeraar de hele reissom. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een onverwachts overlijden van een familielid. Sta je al op de piste? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-genoten reisdagen. De kosten voor de terugkeer worden door de reisverzekering vergoed.
Er gelden wel een aantal voorwaarden voor je annuleringsverzekering: de verzekering moet zijn afgesloten binnen een bepaalde periode na het boeken van je reis. Bij de meeste verzekeraars is dit 7 of 14 dagen. Daarnaast moet het om een onzekere gebeurtenis gaan.
Ga jij graag off-piste skiën? Weet dan dat je zorgverzekeraar de kosten van een eventuele valpartij niet vergoed, omdat de risico’s op ongelukken nou eenmaal groter zijn dan op de piste. Er zijn uitzonderingen, sommige zorgverzekeraars keren wel een vergoeding uit als er een gids mee was ter begeleiding.
Bekijk hieronder onze video’s over gezondheid:
Praat mee
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen respectvolle reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een gesprek willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Rookmelder is vanaf 1 juli verplicht op élke woonlaag: hier moet je op letten
Waar rook is, is behalve vuur hopelijk ook een brandmelder. Op elke verdieping van het huis, want dat moet vanaf 1 juli in álle Nederlandse woningen. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Hoe ga je om met
Ken je iemand die verslaafd is aan alcohol? ‘Helpt niet om inhoud flessen door wc te spoelen’
Je leest vaak verhalen over mensen die zelf ziek zijn, maar hoe ga je daar eigenlijk als partner, familielid of vriend(in) mee om? In deze rubriek geven experts praktische tips. Deze week: Michelle Sterrenburg (26) haar moeder was verslaafd aan alcohol en overleed vijf jaar geleden aan de gevolgen van verwaarlozing. -
PREMIUMHuisarts vertelt
‘Stel je niet aan’, zegt ze als haar man vraagt of de injectie pijn doet
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. Deze week krijgt hij een patiënt op bezoek die er geen woord tussen krijgt. -
Spanje kondigt als eerste land in Europa menstruatieverlof aan
De Spaanse regering staat op het punt om een nieuwe wet goed te keuren die vrouwen met ernstige menstruatieklachten het recht geeft om elke maand minstens drie dagen ziekteverlof te nemen.
-
PREMIUM
Sofie had nooit gedacht dat ze een HPV-virus kon oplopen: ‘Laat alsjeblieft uitstrijkje maken’
Schrijver Sofie Rozendaal (34) kreeg slecht nieuws nadat er een uitstrijkje was gemaakt. In wat wereldwijd de maand van ‘de strijd tegen baarmoederhalskanker’ is, vertelt ze hoe belangrijk het is dat je er op tijd bij bent. Ook als je nog jong bent. -
PREMIUM
Een eigen plek voor zoon Abel met autisme: Na vijf jaar heeft Mariëtte Snoeren het voor elkaar
WAALWIJK - Een volwassen kind met autisme? Zie dan maar eens een woonplek te vinden waar hij of zij zelfstandig kan leven mét zorg. Het is er niet, concludeerde Mariëtte Snoeren uit Waalwijk. En dus zette ze er zelf de schouders onder. -
Zo kun je goedkoper tanken tijdens een lange rit
Ook al probeer je nog zo goed om brandstof te besparen, tijdens een langere rit is het onvermijdelijk dat je een keer moet tanken, en de prijzen van benzine en diesel liegen er niet om. Zo kun je goedkoper tanken.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer