Volledig scherm
© ANP

'Verzekerde wil terug naar ziekenfonds'

Veel verzekerden hebben hun buik vol van het zorgstelsel. Ze vinden het te ingewikkeld en te duur. Het mes moet in het oerwoud van zorgpolissen, aldus deskundigen. Volgens onderzoek van vergelijker Pricewise verlangt 58 procent van de verzekerden zelfs terug naar het aloude ziekenfonds.

,,Mensen zien door de bomen het bos niet meer en willen terug naar de tijd dat de zorg nog overzichtelijk was," constateert Ap van den Berg van Pricewise. In het vorige zorgstelsel viel er weinig te kiezen; er was het ziekenfonds of het particuliere stelsel. De klacht dat het huidige stelsel met de vele verschillende basisverzekeringen en aanvullende polissen te complex is geworden, vindt gehoor bij Zorgverzekeraars Nederland.

De branchevereniging van zorgverzekeraars is inmiddels een  campagne gestart om zorgverzekerden te helpen. ,,We zien dat het enorme aanbod aan polissen wringt. Mensen hebben weinig kennis van hun zorgverzekeringen en hebben moeite om een nieuwe te kiezen. We willen helpen," zegt Maaike Krommendijk van ZN.

Verzekeraars beloven op hun sites duidelijker te zetten welke polissen ze aanbieden en waarin die precies van elkaar verschillen. Ook kunnen verzekerden in een oogopslag zien bij welke zorgverleners ze terecht kunnen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement