Voedingstherapeut en foodblogger Nora French gaat naar de supermarkt om voor 11 euro boodschappen te kopen, om een kind een week lang gezond te laten ontbijten en lunchen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voedingstherapeut en foodblogger Nora French gaat naar de supermarkt om voor 11 euro boodschappen te kopen, om een kind een week lang gezond te laten ontbijten en lunchen. © Koen Verheijden

Voor 11 euro per week ontbijt en lunch: ‘Skip het pakje appelsap’ en andere tips

De armste gezinnen van Nederland krijgen voortaan voedselbonnen van het Rode Kruis, om te voorkomen dat schoolgaande kinderen de dupe zijn van de portemonnee van hun ouders. Maar wat koop je met 11 euro? Voedingsdeskundige Nora French neemt de proef op de som.

0 reacties

  1. Elke dag een of meer blikjes cola (zero) zoals Roger vroeger: hoe (on)gezond is dat nu eigenlijk echt?
    PREMIUM

    Elke dag een of meer blikjes cola (zero) zoals Roger vroeger: hoe (on)gezond is dat nu eigenlijk echt?

    Roger van Damme dronk vroeger - voor hij op zijn gezondheid begon te letten - 15 tot 20 blikjes Coca-Cola Zero per dag. Van Damme is een Nederlandse chef-kok, die een Michelinster in Antwerpen heeft en te zien is in verschillende Vlaamse tv-programma’s. Dat frisdrank niet gezond is, weten we, maar kan het kwaad als je elke dag één of meer blikjes drinkt? Is Coca-Cola Zero gezonder dan gewone cola? En tot hoeveel blikjes beperk je jezelf best? Voedingsexpert Eric De Maerteleire legt uit.