Volledig scherm
© Jeroen Stuve

Autobrand in Rijen was een aanslag, buren zijn er niet gerust op (video)

RIJEN - Bewoners van het pand naast de oprit in Rijen waar in de nacht van zondag op maandag een aanslag op een auto plaatsvond, zijn er niet gerust op.

De vlammen reikten zelfs even tot het kozijn van de eerste verdieping van de buurman. Het hout is licht zwartgeblakerd. „Als het nu maar snel allemaal weer netjes wordt gemaakt”, zegt de geschrokken buurvrouw Tamar (38). Het is eigenlijk ongelofelijk, zegt ze, dat zoiets gebeurt aan de Laagstraat in Rijen. Ze woont er nu zes jaar met haar man Jürgen. Een uitgebouwde koopwoning met diepe achtertuin waar de kinderen fijn kunnen spelen en aan de voorzijde van het huis een leuk groen plein. Er zijn meer inbraken dan vroeger, maar waar niet. En er komt volgens haar wat vaker vreemd volk door de buurt.

Maar dit, een aanslag op een auto, in een gewone straat, op de oprit van de buurman, een huurhuis, ze zijn er behoorlijk van geschrokken. Dat iemand het risico neemt ‘onbedoelde’ slachtoffers te maken. Jürgen: „Tegenwoordig denk je wel met al die liquidaties van ‘mijn kind zal er toch niet tussen lopen.’ Maken we dit mee.” Tamar: „We mogen nog van geluk spreken, de auto staat normaal gesproken dieper op de oprit, dan had het echt verkeerd kunnen aflopen.”

Tilburg e.o.