Volledig scherm
De man had drie keer zoveel alcohol gedronken dan is toegestaan. © DG

Beschonken automobilist rijdt paal uit de grond in Gilze

GILZE – De politie heeft vrijdagochtend een man aangehouden die verdacht wordt van het wegrijden na een aanrijding. Hij was op dat moment onder invloed van alcohol.

Rond half vier in de nacht meldde een getuige dat hij een automobilist zag doorrijden, nadat hij een verkeerspaal uit de grond had gereden op de Chaamseweg in Gilze. Door de aanrijding was de kentekenplaat van de auto achtergebleven. Het duurde dan ook niet lang voor de veroorzaker van het ongeval kon worden achterhaald.

Agenten zijn naar het adres van de auto-eigenaar gereden en troffen daar een 50-jarige Gilzenaar aan. Hij is meegebracht naar het politiebureau, waar hij een blaastest moest. Hij bleek meer dan drie keer te veel gedronken te hebben dan is toegestaan. Zijn rijbewijs is afgenomen.

  1. Bambi buckets van Defensie storten duizenden liters water op brandhaarden in natuurgebied
    VIDEO

    Bambi buckets van Defensie storten duizenden liters water op brandhaar­den in natuurge­bied

    GILZE EN RIJEN/DRUNEN - In de Loonse en Drunense Duinen woedt sinds woensdag een natuurbrand. Het gaat om drie brandhaarden. De Chinook-transporthelikopter werd vanaf vliegbasis Gilze-Rijen al voor de derde keer deze week ingezet voor een natuurbrand. Donderdag staan de helikopters van Defensie Helikopter Commando paraat, maar zijn ze nog niet opgeroepen. Het verzoek tot assistentie komt via de Veiligheidsregio.

Tilburg e.o.