Volledig scherm
© Thinkstock

Brabantse kunstenaressen pakken uit in Steenfabriek te Gilze

GILZE - 'Kleurrijk in verscheidenheid' is de titel van een expositie van negen Brabantse kunstenaressen in de Steenfabriek te Gilze. De opening is zondag 5 november om 14.00 uur.

De negen exposanten zijn: Carla van Gisbergen (Hilvarenbeek), Bets van Boxel (Waspik), Leny de Vos (Den Bosch), Franca Schuurmans (Den Bosch), Ellen Voets (Sint-Oedenrode), Marlies Heere (Oosterhout), Leny Verschuuren (Asten), Marianne Querido (Baarle-Hertog) en Mariette van der Meer (Breda).

De kunstenaressen zijn aangesloten bij het collectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant), dat jaarlijks in de Steenfabriek een expositie inricht. Bij KuBra, met Den Bosch als thuishaven, hebben inmiddels 125 kunstenaars zich aangesloten.

Technieken
Carla van Gisbergen heeft een eigen techniek ontwikkeld, die ze verwerkt in rustige, verstilde kleurrijke landschappen. Haar tuinschilderijen op metaalplaat zijn bestand tegen weer en wind. Leny de Vos toont kleurrijke, intuïtieve werken geïnspireerd door mens, natuur en gebeurtenissen.

Bets van Boxel is een fijnschilder met werken die je opnieuw gevoelig maken voor stillevens. Ellen Voets heeft een grote liefde voor het continent Afrika. Zij schildert de Afrikaanse Serengeti en de mensen die er wonen. Marlies Heere laat prachtige portrettekeningen van dieren zien.

De stenen oplichtende beelden van Leny Verschuuren laten de kracht zien van eenvoud. Franca Schuurmans verrast met opvallend serene vrouwfiguren en urnen, keramische beelden met een bijzondere techniek. De kleurige sieraden van Marianne Querido zijn voorzien van intrigerende titels.

Mariette van der Meer, kunstenaar en curator, komt met kleurige, surreële schilderijen, geïnspireerd door film en natuur.

De expositie ‘Kleurrijk in Verscheidenheid’ in de Steenfabriek te Gilze wordt op zaterdagmiddag 5 november om 14.00 uur feestelijk geopend, waarna de aanwezige exposanten de bezoekers graag langs hun werk zullen leiden. Geopend van 5 tot en met 13 november 2016, op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden zijn steeds enkele exposerende kunstenaars aanwezig.

Tilburg e.o.