Volledig scherm
Burgemeester Jan Boelhouwer.

Burgemeester Boelhouwer van Gilze en Rijen: 'Crisisdienst faalt na mishandeling door asielzoeker'

GILZE - Burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen is geschokt over de mishandeling van een jonge vrouw in Gilze en wil uitleg van de crisisdienst van de GGZ over ‘falend optreden’. De vrouw (22) is zaterdagochtend aangevallen door een verwarde asielzoeker (33) bij haar woning aan de Tilburgsebaan in het buitengebied.

De man greep haar beet, trok aan haar haren, ze viel op de grond en de kinderwagen met haar zoontje van anderhalf kantelde. Haar vriend schoot te hulp, overmeesterde met omstanders de man, waarna de politie hem vastzette.

Voorlopige hechtenis
Het Openbaar Ministerie (O.M.) schakelde die avond de crisisdienst van de GGZ in, maar die zag volgens haar geen aanleiding voor een rechterlijke machtiging om de man op te nemen. De man kreeg een dagvaarding voor mishandeling en een gebiedsverbod. Maandagochtend werd hij vrijgelaten, maandagavond rond zes uur stond de man weer op de stoep bij de vrouw. Haar vriend zag hem lopen, volgde hem en hield hem staande tot de politie ter plaatse was. De man zit nu in voorlopige hechtenis en wordt woensdag voorgeleid aan de rechter voor overtreding van het gebiedsverbod.

'Hij komt de gemeente niet meer in'
Burgemeester Jan Boelhouwer: „Of de crisisdienst gefaald heeft? Daar wil ik het wel over hebben ja. Het is toch te gek voor woorden wat hier is gebeurd. De man wordt na mishandeling vastgezet, wordt zaterdagavond door de crisisdienst gecheckt en loopt maandag weer vrij rond. Dit is de zoveelste keer dat ik hier tegenaan loop bij de crisisdienst. Dit is de druppel.” Tot het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) zegt hij: „Ik heb laten weten dat die man hier de gemeente absoluut niet meer in komt.”

Volledig scherm
© Jeroen Stuve

Tilburg e.o.