Volledig scherm
© Thinkstock

Burgemeester overweegt gebiedsverbod voor verdachten kermisruzie

GILZE-RIJEN - De jongens die vrijdagavond op de kermis op het Steenakkerplein in Gilze een groep andere jongens aanvielen en een van hen van zijn jas beroofden krijgen volgend jaar eventueel een gebiedsverbod gedurende de kermisdagen. Die mogelijkheid is volgens burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen nadrukkelijk in beeld.

,,Wij hebben daar goede ervaringen mee na vorig jaar op de kermis in Rijen", zegt Boelhouwer .,,Dat is een buitengewoon efficiënt instrument. Toen is dat ons uitstekend bevallen. Ik heb dat in mijn repertoire." Als eerstverantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid is de burgemeester bijgepraat door zijn ambtenaren. ,,In eerste instantie is de politie aan zet. Die is daar buitengewoon goed voor uitgerust. Maandag zal ik worden bijgepraat. Dan krijg ik ook te horen wie het betreft."

Rivaliteit
Volgens Boelhouwer is er altijd wel wat rivaliteit tussen Gilze en Rijen. ,,Maar het is jaren geleden dat er meer is gebeurd dan wat droge klappen. Het baart me zorgen dat dat nu weer oppopt." Van de acht aangehouden jongens komen er zeven uit Rijen en een uit Tilburg.

Vorig jaar was er onenigheid op de Rijense kermis, maar die had volgens Boelhouwer niks te maken met rivaliteit tussen Gilze en Gijzen. Het baart hem wel zorgen dat er nog zeer jonge jongens bij betrokken zijn. Een stevig gesprek met hun ouders behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Ook dat zit in mijn repertoire."

Vechtpartij
Op vrijdagavond werden verschillende jongeren mishandeld door een groep van 25 jongeren. Zij waren gewapend met stokken en met bivakmutsen op de slachtoffers afgestapt. Daarbij werden sommige van hen spullen beroofd.

Een politiewoordvoerder gaf eerder op zaterdag aan dat de vechtpartij mogelijk het gevolg was van een opstootje eerder in de week. Hij gaf ook aan dat agenten extra alert zullen zijn zaterdagavond, maar dat de politie niet verwacht dat nog meer jongeren het risico zullen nemen om aangehouden te worden.

Tilburg e.o.