Van de camper was zondagochtend niets meer over.
Volledig scherm
Van de camper was zondagochtend niets meer over. © BD

Buurt niet verbaasd over brand campers: 'Al jarenlang grote ergernis in Gilze'

UPDATEGILZE - De politie heeft zondag een buurtonderzoek gedaan naar aanleiding van de twee campers die hoogstwaarschijnlijk in brand zijn gestoken in Gilze.  De ene stond aan het Steenakkerplein en brandde helemaal uit ondanks snel optreden van de brandweer, de ander in de Abdis van Thornstraat. Dat vuur kon snel worden geblust.

De buurt blijkt al jarenlang overlast te ervaren van de campers die door de eigenaar van een pand aan de Abdis van Thornstraat veelvuldig in de buurt worden geparkeerd. ,,Soms staan er campers wekenlang op dezelfde plek. Het zit ons als buurt helemaal tot hier. Misschien dat iemand het zo beu was dat de fik erin heeft gezet", zegt een man die een kijkje kwam nemen zondag terwijl hij met zijn hand ver boven zijn hoofd wijst. 

Ook bij de politie is de overlast van de campers bekend. Soms zijn het er 10 tot 15 die op allerlei plaatsen de parkeerplekken bezet houden. ,,Zolang ze verzekerd zijn, mogen ze gewoon op de openbare weg worden geplaatst. We weten wel dat het al jarenlang een grote ergernis is in Gilze", aldus een politieagent. Dat de brandstichting is gericht tegen het bedrijf, lijkt een optie. ,,Maar we hebben geen bewijs."

De brandweer kon niet voorkomen dat de camper volledig uitbrandde zondagnacht.
Volledig scherm
De brandweer kon niet voorkomen dat de camper volledig uitbrandde zondagnacht. © Jeroen Stuve/MaRic Media
Het voertuig zoals het zondag op het Steenakkerplein stond.
Volledig scherm
Het voertuig zoals het zondag op het Steenakkerplein stond. © BD
Volledig scherm
© Jeroen Stuve/MaRic Media
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.