Volledig scherm
© Thinkstock

College Rijen kiest voor strakke lijnen op gevaarlijke kruising

RIJEN - De gevaarlijke kruising Stationsstraat-Constance Gerlingsstraat in Rijen kan eindelijk op de schop. Het college kiest voor meer compacte kruising en vraagt de raad daar 360.000 euro voor beschikbaar te stellen.

Op de kruising zijn de afgelopen jaren veel (bijna)ongevallen geweest. Toch constateren verkeersdeskundigen en daarmee ook het college dat de kruising op zich veilig is. En volgt de conclusie dat de belangrijkste oorzaak van de ongevallen het gevolg is van weggebruikers die niet goed opletten. ‘Dit gedrag is hoofdzakelijk het gevolg van de krappe vormgeving en onlogische overgangen van de kruising’, schrijven B en W.

Onderzoek leidde tot een aantal varianten voor een oplossing, waarvan er drie overbleven. Daarvan kiezen B en W voor de oplossing waarbij de vier wegen meer in een hoek van negentig graden op elkaar gaan uitkomen. Ook komen er grotere opstelvakken voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Daarmee blijft de doorgaande oost-westfunctie van de Constance Geerlingsweg behouden.

Tilburg e.o.