Volledig scherm
Op de dieplader. © Roland Heitink

Defensie brengt Apache vanavond naar Gilze-Rijen

ZOELMOND - De Apache die maandagavond tegen bliksemdraden aanvloog, is dinsdagavond op een dieplader getakeld voor transport. Voor middernacht is de helikopter in Gilze-Rijen, zo werd eerder vandaag aangekondigd. 

De rotorbladen werden er eerst vanaf gehaald. Met de hulp van onder meer twee kranen takelden medewerkers van defensie de Apache naar een dieplader.

De kleinste kraan heeft de helikopter opgebeurd en op platen getild. Over de platen werd de Apache naar de weg gereden. Een grotere kraan laadde hem vervolgens op de wagen die hem naar de vliegbasis brengt. 

Terug naar Gilze-Rijen

Via de weg gaat de gevechtshelikopter vanuit het Gelderse Zoelmond, terug naar Vliegbasis Gilze-Rijen. Daar is het toestel naar verwachting vóór middernacht.

Volledig scherm
De Apache wordt opgetakeld. © Bart Meesters
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Agenten storen zich aan slechte levering uniformen en uitrusting: ‘Ik wacht al een half jaar op mijn dienstschoenen’

    Agenten storen zich aan slechte levering uniformen en uitrusting: ‘Ik wacht al een half jaar op mijn dienst­schoe­nen’

    BRABANT – Politieagenten klagen over de trage levering van hun werkuniform- en uitrusting. De spullen komen niet een klein beetje te laat. Nee, er gaat na een bestelling soms maanden overheen. Een foeterende agent luidt de noodklok. “Gisteren heb ik mijn nieuwe werkschoenen ontvangen die ik zes maanden geleden heb besteld.” En: “Helaas de oude wapenstok nog op zak, want de nieuwe zijn op.”

Tilburg e.o.