Volledig scherm
Onderzoek bij misdrijf aan de Breebroek in Rijen. © John Kuijsters

Dode man Rijen lijkt slachtoffer in het drugsmilieu

BREDA - De man die vrijdag in een woning aan de Breebroek in Rijen om het leven is gebracht lijkt het slachtoffer geworden in een wereld van drugsgebruikers en -dealers. Dat is het beeld dat buurtbewoners schetsen over de mensen die in de woning leven en er binnen komen. De politie heeft vrijdagavond een 31-jarige man uit Rijen aangehouden.

Het slachtoffer huurde de woning van de officiële bewoner. De politie heeft een vermoeden om wie het gaat, aldus politiewoordvoerder Eric Passchier. Ze hebben echter moeite uitsluitsel te krijgen wie het is, omdat de man geen directe familie heeft die de identiteit kan bevestigen.

De officiële bewoner stapte gisterochtend rond tien uur de woning binnen. Daar vond het hij het levenloze lichaam van de man en belde de politie. Vanuit het kleine appartement ondervond de buurt veel last, ook al in de tijd dat het slachtoffer nog niet in de woning woonde. "Het was er een komen en gaan van mensen. Dure auto’s ook", vertellen verschillende omwonenden.

Sowieso maken buurtbewoners zich zorgen over hoe het er de laatste tijd in de wijk aan het uiterste randje van Rijen aan toegaat. Er is veel criminaliteit en andere overlast. Op een woning om de hoek van het bewuste appartement zit ook een aanplakbiljet. Burgemeester Jan Boelhouwer heeft de woning gesloten, omdat er drugs zijn gevonden en er overlast was.

De politie rukte gisteren met groot materieel uit. Een groot team forensisch rechercheurs startte gisteren in witte pakken het onderzoek in en rondom de woning. De recherche ging afgelopen nacht door met het onderzoek in de woning.

Tilburg e.o.